Bir yayıncı, PS Store'da keşfedilmenin zorluğuna isyan etti

Bir yayıncı, PS Store'da keşfedilmenin zorluğuna isyan etti
Dijital mağazalarda keşfedilebilirlik, oyun geliştiricileri için lansman gününe dair en büyük endişelerden biridir. Özellikle de piyasaya sürülen oyun, ana sayfada kendisine yer verilecek kadar büyük bir yapım değilse. Ancak...

Dijital mağazalarda keşfedilebilirlik, oyun geliştiricileri için lansman gününe dair en büyük endişelerden biridir. Özellikle de piyasaya sürülen oyun, ana sayfada kendisine yer verilecek kadar büyük bir yapım değilse. Ancak bugün PS4'te piyasaya sürülen Descenders için PS Store aramaları bile yeterli olmadı.

Yayıncı No More Robots'tan Mike Rose, bugün PlayStation Store'da Descenders'ı bulmanın ne kadar zor olduğunu gösteren kısa bir video paylaştı. Oyun, PS Store'un yeni veya öne çıkan oyunların yer aldığı alt kategorilerinin hiçbirinde yer almamakla kalmadı, aynı zamanda doğrudan aramayla bile kolayca bulunamadı.

PS Store, keşfedilmek için iyi bir platform değil

Rose, aramalarda yeni oyunlarını bulabilmek için bayağı uğraş verdi. Descenders, aramaların en alt kısmında bulundu ve bunun bir yayıncı için ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin etmek zor değil. Üstelik No More Robots böyle bir sorunla ilk kez karşılaşmıyor. Yayıncı, PlayStation 4'te Nowhere Prophet'i yayınladığında, satışlarının PS Store'da diğer tüm platformlara kıyasla daha kötü olduğunu açıklamıştı.

Mike Rose, bu ayın başlarında Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Açıkçası, bundan sonra PS4'e daha fazla oyun getireceğimizden şüpheliyim. Kötü olduğunu duymuştum ama Switch ve Xbox'ta elde ettiğimiz satışlara yaklaşamıyor bile." şeklinde isyan etmişti. Lansman gerçekleşti ve yayıncı yine yanılmadı.

Rose, Sony'nin yayıncının lansman fiyatı teklif etmesine de izin vermediğini belirterek, konsol devinin rahatsız edilemeyecek kadar meşgul olduğunu öne sürdü. Nowhere Prophet, Xbox One ve Nintendo Switch'te indirimle piyasaya sürülmüştü. Descenders da PlayStation Store'da PS Plus abonelerine özel %10 indirimle çıktı. Ancak biraz arama yapmanız gerekebilir. Hatta kolaylık olsun; oyunun PS Store sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.