Xbox Series X ve S'in çıkış tarihi ve fiyatı resmi olarak duyuruldu

Xbox Series X ve S'in çıkış tarihi ve fiyatı resmi olarak duyuruldu
Microsoft, aylar süren bekleyişin ardından Xbox Series X'in çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı. Microsoft'un yeni nesil konsolu 10 Kasım'da piyasaya sürülecek ancak daha önce en büyük lansman oyunu olarak nitelendirilen Halo Infinite,...

Microsoft, aylar süren bekleyişin ardından Xbox Series X'in çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı. Microsoft'un yeni nesil konsolu 10 Kasım'da piyasaya sürülecek ancak daha önce en büyük lansman oyunu olarak nitelendirilen Halo Infinite, konsollarla birlikte gelmeyecek.

Microsoft, Xbox Series X'in fiyatı olan 499 dolar olarak duyuruldu. Yeni nesilin en güçlü konsolu, 299 dolara gelen ve aynı oyunları destekleyen uygun fiyatlı Xbox Series S ile birlikte gelecek. Xbox Series S, abisi gibi gerçek 4K çözünürlüğü desteklemiyor ve Xbox Series X'teki 12 teraflopluk GPU yerine 4 teraflopluk daha zayıf bir GPU içerecek. Bununla birlikte CPU tarafında çok önemli bir fark yok. Ayrıca her iki konsol da oyunları çok kısa sürede yükleyebilecek ve ışın izlemeyi destekleyecek.

Xbox Series X ve S'in ön sipariş tarihleri açıklandı

Xbox Series X ve Xbox Series S

Xbox Series X ve S, 22 Eylül'de ön siparişe açılacak. Konsollar açıklanan fiyatlarla doğrudan satın alınabilecek veya 12 ülkede Xbox All Access programının bir parçası olarak aylık ödemelerle sunulacak. Xbox Series X aylık 35 dolardan, Xbox Series S ise aylık 25 dolardan satışa sunulacak. Her ikisi konsol da EA Play üyeliği ve iki yıllık Xbox Game Pass Ultimate sunacak.

Microsoft aslında konsollar hakkındaki detayları duyurmaya hazır değildi. Ancak son dönemde çıkan Xbox Series S sızıntıları, konsol devini açıklamaya itti. Phil Spencer, Twitter'da tüm bunların önümüzdeki hafta açıklanacağını açıkladı ve beklenmedik değişiklikle başa çıktıkları için ekibi övdü. Durum böyle olsaydı, ön siparişlerin açılmasından sadece bir hafta kadar önce olurdu.

Assassin's Creed Valhalla çıkış tarihi

Halo Infinite lansmana yetişemeyecek olsa da birkaç AAA oyun yolda. Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla ve Watch Dogs Legion'ın konsollarla aynı tarihte çıkacağını açıkladı. Valhalla'nın çıkış tarihi bu sebeple erkene çekildi. Daha önce PC'ye özel olan Gears Tactics de 10 Kasım'da yeni nesil konsollara gelecek. Bugün gerçekleşecek olan Ubisoft Forward etkinliğinde büyük duyurular ve yeni oyunlar gelecek.

Xbox Series X / S hakkında tüm detaylar açığa çıksa da PlayStation 5 cephesi sessizliğini koruyor. Sony yaz boyunca oyun duyuruları yaptı ve konsolun tasarımını gösterdi. Microsoft gibi Sony de konsolu iki farklı versiyonla piyasaya sürecek. Biri disk sürücüsüyle gelirken diğeri sadece dijital oyunları destekleyecek.