Xbox Series S, yeni nesil oyun kumandasının paketinde ortaya çıktı

Xbox Series S, yeni nesil oyun kumandasının paketinde ortaya çıktı
Microsoft'un bu ay Xbox Series X'in daha ucuz versiyonunu tanıtacağı iddia ediliyor. Xbox'ın yeni nesil oyun kumandasından gelen sızıntıya bakılırsa, konsol Xbox Series S olarak adlandırılacak. Bir Twitter kullanıcısı, kontrol...

Microsoft'un bu ay Xbox Series X'in daha ucuz versiyonunu tanıtacağı iddia ediliyor. Xbox'ın yeni nesil oyun kumandasından gelen sızıntıya bakılırsa, konsol Xbox Series S olarak adlandırılacak. Bir Twitter kullanıcısı, kontrol cihazını satın alabildi ve cihazın orijinal olduğu onaylandı.

Microsoft'un yeni nesil konsollarda daha ucuz bir seçenek sunacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Ancak bugüne kadar elimizde net bir kanıt yoktu. Ortaya çıkan fotoğraflar, Xbox Series S ve konsolun yeni nesil oyun kumandasını net bir şekilde doğruluyor. İşte karşınızda Xbox'ın yeni oyun kolundan görüntüler.

Xbox Series S ismi, oyun kumandasının paketinde göründü

Xbox Series S, oyun kumandası

Twitter kullanıcısı Zak S, oyun kumandasını bir ikinci el satış sitesinden satın aldı. Oyun kumandasında göze çarpan ilk detay beyaz renkli olarak karşımıza çıkması. Microsoft daha önce Xbox Series X konsolunun ve oyun kumandasının beyaz renkli versiyonunu tanıtmamıştı. Yani Xbox'ın yeni nesil konsolları siyah modelin yanı sıra beyaz renkli versiyonlarıyla gelebilir. Paketin üzerinde oyun kumandasının rengi "Robot White" olarak belirtiliyor.

Xbox Series S, oyun kumandası

Gelelim en önemli noktaya. Paketin yan tarafında oyun kumandasının hem Xbox Series X, hem de Xbox Series S konsollarında çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca Windows 10, Android ve iOS platformlarında da kullanılabilecek. Microsoft'un yeni nesildeki en önemli vaadi, oyuncuların istedikleri her yerden oyunlara erişebilmesiydi. Paylaşılan fotoğraf ve videolar, oyun kumandasının gerçek olduğunu gösteriyor. The Verge de kullanıcıya ulaşarak cihazın gerçek olduğunu doğruladı.

Xbox Series S, oyun kumandası

Xbox Series S, oyun kumandası

Yenilenen D-pad, dokulu tetik tuşları ve yeni paylaşım düğmesiyle birlikte geçen ay gizemli bir Xbox Series X kontrol cihazı ortaya çıkmıştı. Bu yeni görüntüler, önceki sızıntıdaki oyun kumandasıyla da eşleşiyor. Ayrıca kutu tasarımını ve cihazın mağaza raflarında nasıl görüneceğini de açığa çıkarıyor. Yeni nesil oyun kumandasının (sağda) Xbox One kontrol cihazından farklarını aşağıda görebilirsiniz.

Xbox Series S, oyun kumandası

Xbox Series S, muhtemelen Microsoft'un Lockhart kod adlı ikinci yeni nesil Xbox'ı olacak. Haziran ayında sızdırılan belgeler, Microsoft'un iki yeni nesil konsolu için planlarına biraz daha ışık tuttu. Microsoft’un "Dante" kod adlı Xbox Series X geliştirme kiti, oyun geliştiricilerinin Xbox Series S için performans profiline sahip özel bir Lockhart modunu etkinleştirmelerine olanak tanıyor.

Xbox Series S, oyun kumandası

Lockhart kod adlı Xbox Series S konsolunun 7,5 GB kullanılabilir RAM, yaklaşık 4 teraflop GPU ve Xbox Series X'te bulunan aynı CPU ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Microsoft'un Xbox Series S'i Ağustos ayında piyasaya süreceği konuşuluyor. Konsolun yanı sıra Xbox Game Pass Ultimate (Xbox Live ve Xbox Game Pass) içeren Xbox All Access abonelik planları, şirketin yeni nesilde en büyük kozları olacak.

Xbox Series S oyun kumandasının videosu: