Xbox Başkanı: Hedefimiz Sony ve Nintendo'dan daha fazla konsol satmak değil

Xbox Başkanı: Hedefimiz Sony ve Nintendo'dan daha fazla konsol satmak değil
Xbox başkanı Phil Spencer, kısa süre önce Gary Whitta'nın Animal Talking programına katıldı. Talk show'da konsol savaşları ve yeni nesil donanım tasarımı gibi çeşitli konular hakkında konuşan Spencer, Microsoft'un Xbox Series...

Xbox başkanı Phil Spencer, kısa süre önce Gary Whitta'nın Animal Talking programına katıldı. Talk show'da konsol savaşları ve yeni nesil donanım tasarımı gibi çeşitli konular hakkında konuşan Spencer, Microsoft'un Xbox Series X ile önüne koyduğu hedeflerden bahsetti.

PlayStation 5 ve Xbox Series X, yeni nesilde farklı yönleriyle öne çıkan konsollar olacak. Sony, yeni konsoluyla tamamen yeni bir sayfa açmak isterken, Microsoft oyunları daha fazla platforma taşımak istiyor. Spencer'a göre iki konsol ayrı kulvarlarda ve Microsoft'un hedefi rakiplerinden daha fazla konsol satmak değil. Şirket, topluluk odaklı bir anlayışı benimsiyor ve oyunculara daha fazla seçenek sunmayı istiyor.

Xbox, oyun deneyimini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor

PlayStation, Xbox, Nintendo

Microsoft, insanların Xbox topluluğuna ait olduğunu hissetmelerini istediğini belirtiyor ve oyunları farklı cihazlarda daha geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyor. Böylece insanların oyun keyfini diledikleri şekilde yaşamalarını ve şimdiki nesilde kalmak isteyen topluluğunu geride bırakmamayı istiyor. Spencer katıldığı programda şunları söyledi:

"İnsanların Xbox üyesi olduklarını hissetmelerini istiyoruz. Üstelik bu üyelik tek bir cihazı değil ve birden fazla cihazı kapsayabilir. Televizyonda harika bir deneyim yaşamak istiyorum ve bence Xbox Series X kesinlikle bunu gerçekleştirecek. Geliştirdiğimiz oyunlar beni inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Ancak bu, insanların bahsettiği geleneksel konsol savaşlarına göre temel bir fark.

Sony veya Nintendo gibi diğer şirketlerin kaç konsol sattığıyla ilgilenmek ve kendimizi kıyaslamak bizim yaklaşımımız değil. Yaklaşımımız bu olsaydı, oyunlarımızı PC'ye taşımazdık, Xbox One'a oyun getirmezdik, xCloud'u sunmazdık ve insanların telefonlarında oyun oynamalarına izin vermezdik."

Xbox Series X, Microsoft

Spencer, ayrıca Sony'nin yaklaşımını eleştirmediğini ifade etti. Ancak Microsoft'un hayranlarına ve müşterilerine özel bir deneyim sunduğuna inanıyor. Ayrıca yeni nesilde de rakiplerine son derece saygılı bir çizgide yaklaşıyor. Spencer, programın bir kısmında; PlayStation 5'in soğutma konusunda daha farklı bir yaklaşıma sahip olduğunu ve konsolun tasarımını beğendiğini de ifade etti.

Xbox'ın Pazarlama Müdürü Aaron Greenberg ise rekabet konusunda Spencer'dan farklı bir bakış açısına sahip. Greenberg, PlayStation tanıtım etkinliğinden kısa bir süre sonra, tüm üçüncü parti yeni nesil oyunların Xbox Series X'te daha iyi bir deneyim sunacağını öne sürerek dikkatleri üzerine çekmişti.