Xbox Başkanı: Konsol Savaşları Oyun Sektörüne Zarar Veriyor

Xbox Başkanı: Konsol Savaşları Oyun Sektörüne Zarar Veriyor
PlayStation 5 ve Xbox Series X yeni nesilde kıyasıya bir rekabete girişecekler. Konsol üreticileri, kendi konsolunu öne çıkaracak özellikler sunmak için son kozlarını oynuyor, ancak Xbox Başkanı Phil Spencer, bu rekabetin konsol...

PlayStation 5 ve Xbox Series X yeni nesilde kıyasıya bir rekabete girişecekler. Konsol üreticileri, kendi konsolunu öne çıkaracak özellikler sunmak için son kozlarını oynuyor, ancak Xbox Başkanı Phil Spencer, bu rekabetin konsol savaşları olarak nitelendirilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Washington Post'a konuşan Xbox patronu Phil Spencer, konsol savaşlarının oyun endüstrisindeki üretkenliğe darbe vurduğunu ve oyun şirketlerinin ürünlerinin birbirinden daha iyi olduğunu savunarak rekabet etmek yerine, birbirlerinin büyümesine yardımcı olması gerektiğini söyledi.

'Konsol savaşları terimi, oyun sektörüne zarar veriyor'

Xbox PlayStation E3

Phil Spencer, bir şirketin veya ürününün başarısız olmasını isteyenlerin zihniyetini eleştirdi ve eğlence sektöründe bu şekilde rakiplerinin başarısızlığından beslenenlerin olmadığını söyledi. Konsol savaşlarının agresif ve zarar verici bir terim olduğunu, oyun kültürü için bundan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Spencer yaptığı açıklamada, "Sektörün büyümesi için bazı şirketlerin başarılı, bazılarının başarısız olması gerektiği fikri oyunların potansiyeline ulaşmasına yardımcı olmaz. Sektör büyüdükçe, içerik üreticilerini ellerinden gelen en büyük riski almaya yönlendirmek için birbirimize yardımcı olmalıyız." şeklinde konuştu.

'Oyun sektörünün büyümesine ve ilerlemesine odaklanmalıyız'

PS5 vs Xbox Series X

Xbox patronu ayrıca rekabeti bir yana bırakıp sektörün büyümesine ve sorunlarından kurtulmasına odaklanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Güzel bir oyun çıktığında, ister PC, ister PlayStation veya Switch için olsun, alkışlamalıyız. Sevdiğimiz bu sektöre odaklanmalı ve büyümeye devam ettiğini görmeliyiz. Onu sahip olduğu sorunlardan arındırmalıyız. Eğer enerji harcayacaksak, gidelim böyle şeylere harcayalım, 'benim ürünün senin ürününden daha iyi' şeklinde bir rekabete değil. Bunların verimli söylemler olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Spencer'ın bu konudaki görüşü yeni değil. Yakında çıkacak olan Xbox Series X büyük bir adım, ancak artık Microsoft'un oyun stratejisinin tek öncüsü değil. Microsoft, oyunu sadece konsol gibi tek bir platformdan yönetmek yerine, Xbox'ı mümkün olduğunca çok platforma taşıma konusunda adımlar atıyor. Spencer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Microsoft'un Netflix benzeri oyun abonelik hizmeti olan Xbox Game Pass Ultimate'in "xCloud" özelliğiyle birlikte geleceğini ve bunun da oyunları akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda oynayabilmeyi sağlayacağını belirtmişti.

Spencer, röportajın bir yerinde fiyat tartışmalarını da yorumladı. Oyunlar için yeni fiyatlar belirlenmesine karşı olmadığını, ancak günün sonunda "doğru fiyatın ne olduğuna müşterilerin karar vereceğini" söyledi.