Ubisoft yeni markalar için iyi bir zaman olduğunu düşünüyor

Ubisoft yeni markalar için iyi bir zaman olduğunu düşünüyor
Ubisoft, Vivendi'den devralınmasının ardından başarılı profiline devam ediyor. Henüz duyurulmamış birçok oyun geliştiriliyor ve Ubisoft'un canlı hizmet oyunları için çalışmaları hız kazanmaya devam ediyor. Yayıncı endüstrinin...

Ubisoft, Vivendi'den devralınmasının ardından başarılı profiline devam ediyor. Henüz duyurulmamış birçok oyun geliştiriliyor ve Ubisoft'un canlı hizmet oyunları için çalışmaları hız kazanmaya devam ediyor. Yayıncı endüstrinin yeni teknolojilere yönelmesiyle özellikle konsol pazarında işleri biraz karıştırmak istiyor. Şirket artık yeni markalara yatırım yapmak için mükemmel bir zamanlama olduğuna inanıyor.

Şirketin EMEA Yöneticisi Alain Corre, MCVUK ile yapılan Gamescom röportajı sırasında konuyu ele aldı. Corre'ya göre Ubisoft canlı hizmetlerini dengelemeye ihtiyaç duyarken, başka alanlarda da büyümeyi hedefliyor. Böyle bir denge yakalamak için planlanan çözümlerden biri de yeni markalardan geçiyor:

"Bu bir mücadele çünkü gerçekleştirmek için çok fazla yeteneğe ihtiyacımız var. Bu nedenle stüdyolara yetenekli insanlar almaya devam edeceğiz ve önümüzdeki 5 yıl içinde daha fazlasını yapmayı planlıyoruz. Assassin's Creed ya da Ghost Recon gibi markalarımızı takip eden hayranlarımıza değer veriyoruz ancak yeni markalara yatırım yapmak için iyi bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Ortaya çıkan birçok yeni teknoloji var; PC platformu hızla gelişiyor, gelecek yıl yeni konsollar geliyor, akış teknolojisi var, aynı zamanda çapraz oyun oyuncuları heyecanlandıran bir özellik. Bu yüzden yeni türler ve markalar yaratmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Sonuç olarak eğer güneş buralarda parlıyorsa uzun süre buralarda olacağız."

Ubisoft'un yeni girişimi, 2020'de gelmesi planlanan Gods & Monster ile şimdiden açıkça görülüyor. Assassin's Creed Odyssey ekibinin yeni aksiyon-macera oyunu, yayıncının pazardaki konumunu genişletmesine yardımcı olacak. Gods & Monsters yeni bir seriye dönüşebilir mi sorusuna Corre: "Her yayıncının hayali budur. Oyunu yolculuğu boyunca yeni şeylerle destekleyeceğiz. İdeal olarak hayranların olumlu tepki vermesi durumunda uzun bir ömrü olabilir." cevabını verdi.

Ubisoft'un yeni marka için planları büyük ölçüde tamamlandı. Yine de mevcut serilerin geleceği de parlak görünüyor. Assassin's Creed Odyssey yeni güncellemeler almaya devam ediyor ve Ghost Recon Breakpoint 4 Ekim'de gelecek. Ayrıca önümüzdeki yılın başlarında Rainbow Six Quarantine çıkacak.