Ubisoft, Hyper Scape'te 10 binden fazla hileciyi banladı

Ubisoft, Hyper Scape'te 10 binden fazla hileciyi banladı
Ubisoft'un battle royale oyunu Hyper Scape, diğer birçok çevrimiçi çok oyunculu oyun gibi hilecilerin hedefi oldu. Ubisoft, kendi verilerini ve topluluktan gelen geri bildirimleri değerlendirerek oyunda hile yapanların ve hacker'ların...

Ubisoft'un battle royale oyunu Hyper Scape, diğer birçok çevrimiçi çok oyunculu oyun gibi hilecilerin hedefi oldu. Ubisoft, kendi verilerini ve topluluktan gelen geri bildirimleri değerlendirerek oyunda hile yapanların ve hacker'ların sayısının yükselişe geçtiğini ortaya koydu.

Ubisoft, Hyper Scape için hileyi en yüksek öncelik olarak ele aldığını belirterek, topluluğu rahatsız eden oyuncuları engellemek için planlarını açıkladı. Şirket, Hyper Scape'te hilelerin önüne geçmek için BattlEye ile birlikte çalışıyor ve kötü niyetli oyuncuları engellemek için hile karşıtı araçların geliştiricileriyle doğrudan iletişim kuruyor.

Hyper Scape'te, oyuncular eşleştirmeye girdiğinde BattlEye koruması tetikleniyor. Ubisoft, oyunun lobisinde ve antrenman alanlarında da hileler yapıldığını söylüyor ve bunun nedenini BattlEye'ın eşleştirmeye kadar etkinleşmemesi olarak gösteriyor.

Hyper Scape'e yakında raporlama özelliği gelecek

Hyper Scape, Ubisoft, Battle Royale

Ubisoft, hile kullanan hesapların tespit edildikten birkaç dakika içinde işaretleneceğini belirtti. Şirket ayrıca BattlEye teknolojisinin hile kullanan 10 binden fazla hesabı banladığını öne sürdü. Diğer yandan Hyper Scape oyuncuları raporlama özelliğinin gelmesini istiyor ve bu özellik, 1. Sezon ile birlikte çok yakında oyuna eklenecek.

Geliştirici, hukuk departmanının 50'den fazla hile yazılımı sağlayıcısını kapattığını da açıkladı. Ubisoft, "Hem bireysel hile kullanıcılarını hem de hile yapımcılarını ortaya çıkarırken, oyuncu topluluğumuzla kuracağımız güçlü ortaklığa güvenmeliyiz. Sizden tespit ettiğiniz bu sağlayıcılarla ilgili bilgileri bizimle paylaşmanızı istiyoruz ve bir oyuncunun hile yaptığını gösteren açık bir kanıtınız varsa, lütfen kanıtlarla ve kullanıcı adıyla bize ulaşın." ifadelerine yer verdi.

Ubisoft, hilecilerin üstesinden geldiklerini belirterek, Hyper Scape'i herkesin adil ve eğlenceli şekilde zaman geçirebileceği bir oyun yapmak istediklerini söyledi. Battle royale oyunu Hyper Scape, şu anda beta sürecinde ve PC üzerinden ücretsiz olarak oynanabiliyor. Oyun PS4 ve Xbox One'da da yayınlanacak.