Türk Tasarımcıdan Nefes Kesen God of War Konsepti

Türk Tasarımcıdan Nefes Kesen God of War Konsepti
PlayStation 4'e özel God of War, oyun severlerin karşılaştığı en etkileyici yapımlardan biriydi. Kratos'un macerası, oyun endüstrisindeki en yetenekli sanatçıların elinden çıktı. Ancak bir Türk tasarımcı, God of War için...

PlayStation 4'e özel God of War, oyun severlerin karşılaştığı en etkileyici yapımlardan biriydi. Kratos'un macerası, oyun endüstrisindeki en yetenekli sanatçıların elinden çıktı. Ancak bir Türk tasarımcı, God of War için şimdiye kadar gördüğümüz en etkileyici çalışmalardan birine imza attı.

24 yaşındaki konsept ve illüstrasyon sanatçısı Çağlayan Kaya Göksoy, God of War'ın efsanevi savaşçısı Kratos'u tahta oturtarak büyüleyici bir temayla sergiliyor. Kratos'un gücünü ve oyunun mitolojik temasını bir araya getiren çalışmanın; çarpıcı detayları ve renk seçimleriyle son derece hrika bir uyum yarattığını ve adeta geliştiricilere ilham kaynağı olabilecek bir konsept olduğunu söyleyebiliriz.

Kratos'un tahta çıktığı, büyüleyici God of War konsepti:

God of War, Kratos, Valhalla konsepti

Türk tasarımcının konseptinde Kratos, tahtında oldukça güçlü bir görünüm sergiliyor. Kollarının etrafına sıkıca sarılmış zincirler ve yaşlı yüzündeki öfkeli ifade ilk bakışta göze çarpıyor. Kratos'un ayaklarının altında, Kaos Bıçaklarından birinin saplı olduğu büyük bir kurt başı duruyor. Ayrıca gözünün sağ gözündeki yara daha belirgin bir şekilde görünüyor. Genel olarak mat tonların kullanıldığı tasarımda tahtındaki dev boynuzda, bıçakta ve elindeki mızrakta parlak tonlarda göze çarpıyor. Sanatçının bu renkleri, Kratos'un gazabını ve Valhalla temasını bir araya getiriyor.

God of War, Kratos, Valhalla konsepti

God of War'ın bir sonraki oyununun İskandinav temasıyla gelebileceği uzun zamandır konuşuluyordu. Çağlayan'ın bu çalışması, Kratos'a müthiş bir arka plan oluşturuyor. Hatta Kratos'un Assassin's Creed Valhalla'daki Eivor karakterine müthiş bir rakip olduğu söylenebilir. Ancak görsele bakılırsa, Eivor'un tahtı Kratos'tan alması imkansız gibi görünüyor. Sanatçının çalışmaları arasında AC: Valhalla için yaptığı bir konsept de göze çarpıyor.

Çağlayan Kaya Göksoy hakkında, çalışmalarını sergilediği ArtStation, Instagram veya Twitter'dan daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Türk tasarımcının God of War ve AC: Valhalla dışında, The Witcher, Deus Ex ve çeşitli süper kahramanları temel alan projeleri de var. Kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yetenek. Cory Barlog, gör bunları!