The Lord of the Rings: Gollum'dan ilk fragman geldi

The Lord of the Rings: Gollum'dan ilk fragman geldi
Daedalic Entertainment, bir sonraki projesi The Lord of the Rings: Gollum için ilk teaser fragmanını yayınladı. Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu, gizlilik tabanlı mekaniklere ve dallara ayrılan bir hikayeye sahip olacak. Ayrıca J.R.R....

Daedalic Entertainment, bir sonraki projesi The Lord of the Rings: Gollum için ilk teaser fragmanını yayınladı. Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu, gizlilik tabanlı mekaniklere ve dallara ayrılan bir hikayeye sahip olacak. Ayrıca J.R.R. Tolkien'in kitaplarında Sméagol hakkında verilen ipuçlarına dayanacak.

Daedelic'in 2021'de piyasaya sürülecek yeni nesil oyununa dair oynanış görüntülerini henüz göremedik. Ancak oyunun geliştiricileri, Gollum'un aksiyon ve etkileşimli hikayesiyle Tolkien'in orijinal kurgusunu genişlettiklerini söyledi. Stüdyo, karakterin gerçekten vakit geçirmek isteyeceğiniz bir versiyonunu yaratmaya çalışıyor.

Yeni The Lord of the Rings oyunu, Gollum'un Yüzük saplantısına vurgu yapacak

The Lord of the Rings: Gollum

Daedalic Entertainment ve Middle-earth Enterprises oyunu ilk olarak geçtiğimiz yıl duyurdu. O zamanki açıklamalara göre anlatı merkezli macera Tolkien'in kitaplarına sadık kalacak. The Lord of the Rings: Gollum'un kapsamlı hikayesi, özellikle yaratığın güçlü Tek Yüzük'e olan saplantısını vurgulayacak ve oyuncuların hem empati kurmasını hem de ondan biraz korkmasını sağlayacak.

Gollum'un oyundaki versiyonu, filmlerde karakteri canlandıran Andy Serkis'e benzemiyor. Karakterin ikonik film tasvirinden uzaklaşmak, geliştirme ekibinin kitapları temel olarak kullanmak yerine daha özgür olmasına olanak sunuyor. Kıdemli Yapımcı Kai Fiebig, "Filmlerde olduğundan daha fazla hikaye anlatma olanağımız var ve bizim için farklı bir kurgu göstermek çok önemliydi. Neredeyse sevebileceğiniz ve diğer yandan gerçekten korkabileceğiniz birine ihtiyacımız var. Güvenin bana bazı noktalarda ondan korkacaksınız." diyor.

The Lord of the Rings: Gollum fragmanı

Gollum, iki farklı bölgede macerya atılacak ve Mordor'da yaşayan çeşitli ağır tehditleri gizlice aşacak. Sméagol ve Gollum'un savaşan kişilikleri hikayede yine ana noktalardan biri olacak. Oyun, Prince of Persia'ya benzer bir gizlilik deneyimi sunacak. Çoğunlukla savaş olmayacak ancak Gollum düşmanları gizlice ortadan kaldırabilecek. Ancak, bu kolay olmayacak ve her zaman büyük riskler olacak.

Gollum silah kullanmayacak ancak fırlatılabilir eşyalarla düşmanların dikkatini dağıtabilecek. Oyunun bazı bölümlerinde özel müttefiklerin yeteneklerinden de yararlanacak ve ortamı kendi avantajına kullanabilecek. Ayrıca Sméagol ve Gollum arasındaki kişilik çatışmasında baskın tarafı seçebileceksiniz.

The Lord of the Rings: Gollum

Gollum, kişilik çatışmaları ve Mordor tehdidine rağmen Yüzüğün peşinde

Hikaye ilk kitaba paralel olarak Frodo'nun Shire'da her şeyden habersiz olduğu dönemi konu alıyor. O sırada Gollum, umutsuzca Bilbo Baggins'i ve Yüzüğü aramak için Mordor'da gidiyor ve Sauron'un hizmetkarları tarafından yakalanıyor. Hikayenin başladığı yer de işte tam olarak burası. Karakterimiz onu esir alanlardan kaçmak ve Yüzüğü geri almak istiyor. Yine de bir süre sonra, Sméagol tarafı sorunlara ve dikkat dağınıklığına neden oluyor. Üstelik filmdeki halinden daha az korkutucu görünüyor.

Oyun, çoğunlukla becerilere ve bölgelere odaklanıyor. Gollum yeni bir konuma geldiğinde, o bölgeden gidebileceği yerler veya içeri girmek için gizli geçitler hakkında bilgiler buluyor. Aksi takdirde yasak ve tehlikeli bölgelerle karşı karşıya kalıyor. Bazı bölgeler her üç boyutta da tamamen açık ve serbestçe keşfedilebilirken, bazıları daha doğrusal ve sizi yönlendiriyor.

The Lord of the Rings: Gollum

Merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi oyunu Peter Jackson'ın filmlerine değil, orijinal kitap lisansına dayanıyor. Her ikisinin de kaynak materyali elbette büyük ölçüde aynı. Yaratılan dünyalar birbirlerine benziyor ve filmlerdeki aynı sanat yaklaşımından esinleniyor. Sanat yönetmeni Mathias Fischer: "Yaklaşımımız benzersiz ve ayırt edici bir tarz yaratmak, ancak aynı zamanda filmlerden tanıdığımız ikonik unsurlardan tamamen sapmamak." diyor.

Oyunun en önemli noktalarından biri Gollum'un seçimlerini tatmin edici bulmaca çözme ve platform becerileriyle dengelemek gibi görünüyor. Baş oyun tasarımcısı Wilkes, "Dikeylik, sahnelerde büyük bir rol oynuyor ve ana karakterimizin olağanüstü tırmanma becerileri, bize sadece destansı bir manzara sağlamıyor. Aynı zamanda oyuncuların bu boyutu oyun perspektifinden deneyimlemesini sağlıyor." diyor.

The Lord of the Rings dünyası

The Lord of the Rings: Gollum, 2021'de PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için piyasaya sürülecek. Daedalic, oyunun çıkış tarihini henüz açıklamadı. Gollum'un Mordor'da sıkışıp kaldığı görüntüleri içeren fragmanı aşağıda izleyebilirsiniz.