The Last of Us Part II'nin gerçekçi yüz animasyonlarının sırrı açıklandı

The Last of Us Part II'nin gerçekçi yüz animasyonlarının sırrı açıklandı
The Last of Us Part II hikayesi, görsel tasarımları, sesleri ve oynanışıyla sınırları gerçekten zorladı. Özellikle yüz animasyonları gerçekçi görünümüyle dikkat çekiyor. Duyarlı Sistematik Yüz Animasyonu sistemini yaratan...

The Last of Us Part II hikayesi, görsel tasarımları, sesleri ve oynanışıyla sınırları gerçekten zorladı. Özellikle yüz animasyonları gerçekçi görünümüyle dikkat çekiyor. Duyarlı Sistematik Yüz Animasyonu sistemini yaratan stüdyo animatörü Keith Paciello, oyun içi animasyonların oluşturulma sürecini kapsamlı bir şekilde detaylandırıyor.

The Last of Us Part II, oyunculara zaman zaman oyun olduğunu unutturacak kadar gerçekçi. Bunda yüz animasyonlarının payı büyük. Naughty Dog animatörü Keith Paciello, PlayStation Blog'da, oyundaki karakterlerin duyguları böylesine gerçekçi yapan sırları açıkladı. Paciello, farklı oyuncu etkileşimlerinin ilgili yüz animasyonlarını tetiklediğini açıkladı.

Animasyonların arkasındaki animatör, "Bir oyuncu olarak, Ellie'nin resme bakması için kontrol cihazıyla nişan alarak tasarımcı tarafından yerleştirilen 'hedefe bakma' komutunu tetikliyorsunuz. Bunun da ötesinde, genel bir düşünce sürecini denemek ve belirtmek için karakterin yüzünde küçük göz animasyonları canlandırdım. Böylece gözle odaklanma ve hareketli göz animasyonları, odaklanma ve düşünme süreci gibi şeyleri yaratmak için birlikte çalışıyor." şeklinde konuştu.

The Last of Us Part II'nin gerçekçi animasyonlarının sırrı gözlerde gizli

Yukarıda gördüğünüz gbii Ellie sadece hedefe bakmakla kalmıyor, göz hareketleri gerçek hayatta olduğu gibi hafif kıpırtılara sahip. Duyarlı Sistematik Yüz Animasyon sistemi, The Last of Us Part II'deki 25 ana karakterden herhangi biri için yaklaşık 20 farklı duygusal durumdan bir yüz ifadesi seçiyor. Bu, müttefikleri, düşmanları ve hatta bir dereceye kadar Enfekte olanları dahi kapsıyor. Bu yüz animasyonuyla Ellie'nin diyaloglar, karşılaşmalar veya ortama göre tetiklenen göz hareketleri, beden dili ve nefes alıp verme animasyonu ile uyum içinde çalışıyor. Duygu ilüzyonu matematiksel bir hassasiyetle inşa edildi ve Paciello'ya göre karakterlere daha önce hiç görmediğimiz kadar derinlik katıyor.

Öncelikle Ellie'nin yüz modeli temel alınarak sevinç, üzüntü, korku, öfke, şaşkınlık, tiksinti ve kibir gibi evrensel olarak tanımlanan 7 duyguya odaklanan ifadeler oluşturuldu. Tüm bu duygu durumları belirli çizgilerde tetiklenecek, sağlam bir temel oluşturacak ve karakterlerin birinden diğerine sorunsuz bir şekilde aktarılacak şekilde diyalog ekibiyle birlikte tasarlandı. Daha sonra Paciello'dan yakın dövüşlerde gerçekçi tepkiler geliştirmesi istendi. Paciello, nefes alışverişine ve ağzın durumuna kadar birçok detayı yansıtmayı başardı.

Elbette böylesine detaylı bir geliştirme süreci çalışan sayısına da yansıyor. The Last of Us Part II üzerinde toplam 2332 kişi çalıştı. Bu sayı, 2169 geliştirici ve gelişim sürecine yardımcı olan 163 destekçiyi içeriyor. İkisi ses tasarımına ve diğer 12'si sanat yönetmenliği üzerinde çalışan toplam 14 dış kaynaklı stüdyo oyunu geliştirdi.

The Last of Us Part II'nin yüz animasyonlarıyla ilgili daha fazla detaya ve Naughty Dog'un PlayStation Blog'a yaptığı açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz.