watchOS 10.1 İkinci Beta Sürümü Yayınlandı

watchOS 10.1 İkinci Beta Sürümü Yayınlandı
Apple, watchOS 10.1'in ikinci geliştirici beta sürümünü test programı katılımcıları için sunuyor. Geliştirici programına katılanlar, Apple Geliştirici Merkezi'ni ziyaret ederek veya Apple Watch'larına beta yazılımıyla güncelleme yaparak en son sürümü deneyimleyebilirler.

watchOS 10.1'in ikinci geliştirici betası çıktı ve test programı katılımcıları tarafından Apple Watch'a indirilebilir. Beta programına katılan geliştiriciler, en son sürümleri Apple Geliştirici Merkezi aracılığıyla veya cihazlarını beta yazılımıyla güncelleyerek edinebilirler. Genel beta sürümleri genellikle geliştiricinin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Apple Beta Yazılım Programı aracılığıyla kullanılabilir. WatchOS 10.1 için ikinci geliştirici beta, Apple'ın 27 Eylül'de çıkardığı ilkinin yerini alıyor. İkinci watchOS 10.1 beta, önceki yapı olan 21S5042f'nin yerini alan 21S5053f yapı numarasıdır.

watchos-101-ikinci-beta-surumu-yayinlandi-1.jpg

watchOS 10.1 geliştiriciler için sunuldu

WatchOS 10.1'in ilk beta sürümündeki değişiklikler, ana watchOS 10 sürümünde bulunmayan NameDrop'un tanıtımını da içeriyordu. AppleInsider ve Apple, kullanıcıların kritik görev veya birincil cihazlara beta işletim sistemleri veya diğer beta yazılımları yüklememelerini şiddetle tavsiye ediyor; çünkü veri kaybına yol açabilecek sorunların ortaya çıkma ihtimali çok düşüktür. Test uzmanları bunun yerine ikincil veya gerekli olmayan donanım kullanmalı ve kritik verilerinin her zaman yeterli yedeğine sahip olduklarından emin olmalıdır.