Elon Musk X Platformunda Fiyasko Yarattı

Elon Musk X Platformunda Fiyasko Yarattı
Elon Musk'un yakın geçmişte X Platform'u (eski adıyla Twitter) satın almasının ardından, platformda gelişen olaylar gündemi sallıyor. Musk'un diğer şirketi Tesla ile ilgili çıkan haberler ise dikkat çekiyor.

Elon Musk'un yakın zamanda Twitter'ı (şimdi X) satın alması biraz fiyasko oldu ve şimdi kuş uygulamasında şüpheli bir şeyler oluyor gibi görünüyor. Musk'un diğer şirketi Tesla ile ilgili, otomobil üreticisine yılda 20.000 dolara kadar mal olabilecek çok sayıda, muhtemelen israfa yol açan hesaplar ortaya çıktı. Tesla'nın X'te birden fazla hesaba sahip olması pek de sürpriz olmamalı, bu internet kadar eski bir uygulamadır. Ancak, bu hesapların uygulamada yer almak için ödediği miktar biraz skandal niteliğinde görünüyor.

elon-musk-x-platformunda-fiyasko-yaratti-1.jpg

Elon Musk Twitter'ı satın alması sonrası fiyaskolara imza atıyor

Elon Musk, Twitter'daki reklamverenlerin neredeyse tamamını kızdırdıktan sonra X Premium'u ve ilgili "Doğrulanmış Kuruluşlar" abonelik hizmetlerini kullanıma sundu. Bunlar, kullanıcıların söyledikleri kişi olduklarını doğrulayan mavi bir onay işaretine sahip olmalarına olanak tanır ve onlara daha fazla görünürlük sunar. Bu, normal kullanıcılar için ayda 8 dolara mal olurken, işletmeler için ayda 1.000 dolara çıkıyor. Bölünmeler daha sonra bağlı hesaplar olmak üzere ayda 50 ABD doları daha ekliyor. Electrek, Tesla'nın bunlardan o kadar çok olduğunu ve sahibini paylaştığı X şirketi için muhtemelen ayda 1.650 dolar veya yılda 20.000 dolar ödediğini bildiriyor.