STALKER 2, İlk Olarak Xbox Series X ve PC'ye Gelecek

STALKER 2, İlk Olarak Xbox Series X ve PC'ye Gelecek
Kiev merkezli geliştirici GSC Game World, STALKER 2'yi Microsoft'un Xbox Games Showcase etkinliği sırasında kısa bir fragmanla sergiledi. Devam oyununun, çevrimiçi etkinlik boyunca gösterilen diğer oyunlar gibi PC ve Xbox Series X için...

Kiev merkezli geliştirici GSC Game World, STALKER 2'yi Microsoft'un Xbox Games Showcase etkinliği sırasında kısa bir fragmanla sergiledi. Devam oyununun, çevrimiçi etkinlik boyunca gösterilen diğer oyunlar gibi PC ve Xbox Series X için konsolun lansmanına özel olarak geleceği belirtildi. Bu ifade, oyunun sonunda PlayStation platformuna gelebileceği anlamına geliyor.

STALKER 2 hakkında şu anda çok az şey biliniyor. Yine de, GSC Game World Twitter'dan birkaç noktaya açıklık getirdi. Stüdyo, bir SSS (Sıkça Sorulan Sorular) paylaşımında, oyunun ilk olarak lansmana özel olarak Xbox Series X'e geleceğini doğruladı. Bu ayrıcalığın ne kadar süreceği bilinmiyor. STALKER 2, Rise of the Tomb Raider'a benzer şekilde bir yıl boyunca Xbox'ın konsoluna özel olabilir.

STALKER 2, devasa bir açık dünyada korku atmosferini geri getirecek

STALKER 2

Geliştirici, STALKER 2'nin korku ve dehşeti bir araya getiren bir açık dünya FPS oyunu olacağını ortaya koydu. Oyuncular çizgisel bir hikayeyle şimdiye kadarki en büyük açık dünyada deneyimlerinden birini yaşayacaklar. Ayrıca, oyuncuların seçimlerinin hikayeyi kısa vadede etkileyeceği belirtiliyor. Mutasyona uğramış yaratıklar, ölümcül radyasyon ve anormal bir enerji ile dolu tehlikeli bir macera oyuncuları bekliyor olacak.

Fragmanda oyun içi görüntüler yer almasa da, ekibin lansmanda hedeflediği atmosfer ve grafik seviyesi yansıtılıyor. İlk STALKER oyunu, Shadow of Chernobyl, 2007 yılında çıkmıştı. Oyun, Çernobil afet bölgesi çevresindeki hayatta kalma korku unsurlarıyla mükemmel bir korku atmosferi sunuyordu.

STALKER 2'nin çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak Xbox Series X'in lansmanına özel olması, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürüleceği anlamına gelebilir. PlayStation 5 sürümünün anlaşmanın sona ermesinin ardından daha ileriki bir tarihte çıkması bekleniyor. Oyunun çıkış tarihi resmi olarak açıklandığında sizlere bildireceğiz.

STALKER 2 tanıtım fragmanı: