Sony, Starfield'ın PS5'e özel olması için anlaşma sağlamaya çalıştı

Sony, Starfield'ın PS5'e özel olması için anlaşma sağlamaya çalıştı
Microsoft, Bethesda Softworks'ün ana şirketi ZeniMax Media'yı satın aldığını duyurmasıyla birlikte sektörde büyük yankı uyandırdı. Bethesda'nın rakibi tarafından satın alınması, Sony'nin daha önce Deathloop ve Ghostwire:...

Microsoft, Bethesda Softworks'ün ana şirketi ZeniMax Media'yı satın aldığını duyurmasıyla birlikte sektörde büyük yankı uyandırdı. Bethesda'nın rakibi tarafından satın alınması, Sony'nin daha önce Deathloop ve Ghostwire: Tokyo için yaptığı özel anlaşmalarında bir sorun yaratmıyor. Sony'nin ayrıca Starfield adlı uzay oyunu için de PS5'e özel sınırlı süreli bir anlaşma yapmaya çalıştığı öğrenildi.

Kinda Funny'den Imran Khan, dünkü haberlerin ardından Twitter'da bir paylaşım yaptı. Khan, Sony ile Bethesda Softworks arasındaki görüşmelerin birkaç ay önce yapıldığını öne sürdü. Khan'a göre anlaşma resmi olarak sona ermediyse, konsol devinin anlaşmayı garantilemek için çok daha yüksek fiyat ödemesi gerekeceğini öne sürüyor.

Sony, Starfield anlaşmasını tamamlamadıysa fiyat yükselebilir

Starfield

Imran Khan yaptığı paylaşımlarda, "Microsoft'un duyurusunun zamanlaması kesinlikle etkileyici. Sony'nin bazı Bethesda oyunlarıyla yaptığı anlaşmaları sağladıktan sonraki hafta, diğer yandan Xbox'ın ön siparişe açılmasından önceki gün. Sony, sadece birkaç ay önce Starfield için özel bir anlaşma üzerinde pazarlık yapıyordu. Ya bu görüşmelerin tamamlandığını ya da fiyatın aniden çok yükseldiğini tahmin ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Sony'nin bu yılın başlarında ZeniMax Media'yı satın almayı düşündüğüne dair haberler ortaya çıkmıştı. İddialar doğrulanmadı. Ancak eğer doğruysa da Microsoft, rakibine önemli bir çalım attı. Bethesda, Starfield'ı yaklaşık iki yıl önceki E3 etkinliği sırasında The Elder Scrolls VI ile birlikte duyurdu. Etkinlik sırasında gösterilen kısa bir teaser dışında, oyun hakkında daha fazla detay gelmedi.

Microsoft, Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax Media'yı 7.5 milyar dolarlık bir anlaşmayla bünyesine kattı. Anlaşma Bethesda Softworks ile birlikte The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey ve Quake gibi önemli serilerin arkasındaki stüdyoları da kapsıyor. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.