Sony'nin PSVR Spotlight etkinliğinde 6 yeni oyun duyuruldu

Sony, PSVR Spotlight etkinliğinde 2021 yılı boyunca PlayStation VR'a gelecek altı yeni oyunu duyurdu. Etkinlik bu yıl daha öncekilerin aksine birkaç güne yayıldı ve en son duyurular yapıldı. Ayrıca sanal gerçeklik platformuna gelecek...

Sony, PSVR Spotlight etkinliğinde 2021 yılı boyunca PlayStation VR'a gelecek altı yeni oyunu duyurdu. Etkinlik bu yıl daha öncekilerin aksine birkaç güne yayıldı ve en son duyurular yapıldı. Ayrıca sanal gerçeklik platformuna gelecek yeni oyunlar için fragmanlar yayınlandı.

PSVR için gelecek yeni oyunlar; DOOM 3: VR Edition, Song in the Smoke, Fracked, I Expect You to Die 2: The Spy and The Liar, Zenith: The Last City ve After the Fall olarak açıklandı. DOOM 3'ün sanal gerçeklik versiyonu Mart ayınn sonunda oyuncularla buluşacak ve oyunun iki DLC paketini içerecek. Ayrıca oyunculara VR platformu için geliştirilmiş özellikler ve yenilikler sunacak. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

2021 yılında çıkması planlanan yeni PSVR oyunları:

Song in the Smoke

17-BIT'in geliştirdiği hayatta kalma oyunu Song in the Smoke, oyuncuları fantastik gizemler ve ölümcül yaratıklarla dolu, aldatıcı derecede güzel bir dünyaya sürüklüyor. Hayatta kalmak için yemeğe, suya, iyileştirici öğelere, sıcaklığa ve uyumak için güvenli bir yere ihtiyacınız olacak. Daha büyük ödüller için karanlık saatlerde keşfe çıkabilirsiniz, ancak dünya gece çok daha tehlikeli ve hazırlıklı olduğunuzdan emin olmalısınız. Oyun, daha doğal hareket kontrolleri için Move hareket kontrol cihazları ile uyumlu olacak. Song in the Smoke için net bir tarih açıklanmasa da 2021'de piyasaya sürüleceği duyuruldu.

Fracked

NDreams'in yeni PSVR oyunu, birinci şahıs nişancı ve siper alma mekaniklerini bir dağ tesisinde kayak, serbest koşu, tırmanma, paraşütle atlama ve ziplining ile birleştiriyor. Deneyim, oyuncuları silah kullanan, boyutlararası manyaklar ordusu Fracked ile karşı karşıya getirirken hareket ve strateji bakımından özgürlük sağlıyor. Oyun Dualshock veya DualSense ile uyumlu olmadığından oyuncuların Move hareket kontrol cihazına sahip olması gerekecek. Oyunu geriye dönük uyumluluk yoluyla PS5'te oynamayı seçenler, yükseltilmiş kare hızları, hızlı yükleme süreleri ve çözünürlük gibi geliştirmeler alacak. Fracked bu yaz sadece PSVR'a gelecek.

I Expect You to Die 2: The Spy and The Liar

I Expect You To Die, PSVR'de yayınlandıktan dört yıl sonra devam oyunu ile devam ediyor. Schell Games'in yeni oyununda oyuncular, bir kez daha Zoraxis'in dünyayı ele geçirmesini engellemeye çalışırken, casusluk uzmanlıklarını geliştirecek. Yayınlanan fragman, yeni ortamlarda görevler üstlenmek için kılık değiştirme ve telekinetik yetenekler kullanılabileceğini gösteriyor. Diğer yandan oyuncuları yine korkunç ölümler bekliyor. I Expect You to Die 2, bu yılın sonlarında PSVR için yayınlanacak.

Zenith: The Last City

Ramen VR'ın JRPG türünden ilham alan MMO oyunu, The Fracture olarak bilinen dehşet verici bir olaydan kurtulmaya çalışacağınız renkli bir fantezi dünyasında geçiyor. Felaketin tekrar etmesini önlemek için insanlarla ve tanrılarla savaşacaksınız. Oyun, tam hareket özgürlüğü ve büyük mesafeleri kolayca katetmeniz için gliding sistemi sunuyor. Oyuncu rolleri, oyunun sınıf sistemi içinde tamamen esnek. Daha güçlü olmak ve dayanıklılığı artırmak için Essence toplayacaksınız. Ayrıca loncalar, dünya boss'ları, açık etkinlikler ve zindanlar dahil olmak üzere çok sayıda parti içeriği, oyuncuları bir araya getirecek.

After the Fall

Vertigo Games'in kooperatif birinci şahıs aksiyon oyunu, ilk olarak E3 2019 etkinliğinde Steam ve Oculus için duyuruldu. Ancak oyunun artık PSVR için de geleceği ortaya çıktı. Oyunda hayatta kalan dört kişiden oluşan bir grup, buzlarla kaplı kıyamet sonrası bir dünyada savaşacak. Dünya, kar melezi olarak bilinen vahşi ve ölümsüz canavar orduları tarafından ele geçirildiği için tek tehlike soğuk hava değil. Oyuncular, düşmanlarını çeşitli silahlarla ve araçlarla alt etmek için Move hareket kontrol cihazlarını veya hedef kontrol cihazını kullanabilecek. After the Fall'u lansmandan önce denemek isteyen oyuncuların resmi web sitesinden beta sürümüne kaydolmaları gerekiyor.

Sony, geçtiğimiz hafta PS5 için PSVR 2'yi duyurdu ve ilerleyen zamanlarda daha fazla açıklama geleceğini belirtti. Yeni nesil PSVR bu yıl piyasaya sürülmeyecek. Bu da yeni nesil PSVR oyunları için bir süre daha bekleyeceğimiz anlamına geliyor.

Haberleri