Sony, PS5 için yeni nesil PSVR üzerinde çalışıyor olabilir

Sony, PS5 için yeni nesil PSVR üzerinde çalışıyor olabilir
PlayStation 5, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve oyun dünyasında yeni bir sayfa açacak. Sony daha önce PS5 ile birlikte yeni nesil PSVR gözlüğünün gelmeyeceğini açıklasa da ilerleyen zamanlarda sanal gerçeklik...

PlayStation 5, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve oyun dünyasında yeni bir sayfa açacak. Sony daha önce PS5 ile birlikte yeni nesil PSVR gözlüğünün gelmeyeceğini açıklasa da ilerleyen zamanlarda sanal gerçeklik de bir sonraki seviyeye taşınabilir.

Yakın tarihli bir iş ilanına göre Sony, PSVR'ın yeni nesil versiyonunu geliştiriyor gibi görünüyor. Projeden sorumlu olacak ekip üyelerinin arandığı ilanda yeni bir VR gözlüğünün geliştirildiği belirtiliyor. Bu, bir sonraki nesil için özel olarak tasarlanmış, yükseltilmiş bir sanal gerçeklik gözlüğünün yolda olduğu anlamına gelebilir.

PSVR 2, PS5'in ardından yeni nesile adım atabilir

PSVR 2 Sony patenti

PSVR 2 (biz şimdilik böyle adlandıralım) için verildiği düşünülen iş ilanında, optik sistemi destekleyen lens çerçevesinden, küçük ve hafif gövde tasarımından, ısı radyasyonu tasarımından ve optik sistemin gelişiminden sorumlu olacak yaklaşık 15 kişilik bir ekip aranıyor. Diğer yandan ilan yeni nesil VR gözlüğe işaret ediyor gibi görünse de, bu çıkarım yanlış da olabilir.

İş ilanının doğrudan Sony Corporation tarafından verilmiş ve şirketin PlayStation bölümünden sorumlu olan Sony Interactive Entertainment'tan bahsedilmiyor. Ayrıca, çevri net olmasa da ilan metninin bir bölümünde, projenin bundan beş yıl sonrasını hedefleyen bir gözlüğe mekanizma geliştirmek olduğunu belirtiyor.

psvr

Sony'nin uzun vadede hala sanal gerçekliğe bağlı olduğu görülüyor. PlayStation 5'in PS4 için gelen ilk PSVR gözlüğünü destekleyeceğini biliyoruz ve yeni nesil gözlüğün yolda olduğuna dair söylentiler var. Yeni proje PSVR 2 olabileceği gibi, bağımsız bir sisteme sahip veya PC'ler için geliştirilen bir VR gözlüğü de olabilir. Ayrıca cihazın müşterilere güzel görüntüler ve rahat bir kullanım sağlayacağından da bahsediliyor.

Sony'nin popüler VR gözlüğünü yeni nesile taşımaya çalışması şaşırtıcı değil. En son rakamlar, şirketin 5 milyon adet PSVR satarak sektörde lider olduğunu gösteriyor.