Sony, PS5'in geriye dönük uyumluluk işleyişini çözmeye çalışıyor

Sony, PS5'in geriye dönük uyumluluk işleyişini çözmeye çalışıyor
Sony dün PlayStation 5'in çıkış tarihi ve kontrol cihazı özellikleri hakkında bazı bilgiler verdi ve perde arkasında önemli bir nokta daha konuşuldu: Geriye dönük uyumluluk. Uzun zamandır topluluğun PS5'te en çok talep ettiği...

Sony dün PlayStation 5'in çıkış tarihi ve kontrol cihazı özellikleri hakkında bazı bilgiler verdi ve perde arkasında önemli bir nokta daha konuşuldu: Geriye dönük uyumluluk. Uzun zamandır topluluğun PS5'te en çok talep ettiği özellik biri olan geriye dönük uyumluluk gündeme gelse de Sony bu noktada sessiz kalmayı tercih etti. Ancak geriye dönük uyumluluk noktasındaki sessizliğinin ardında muhtemelen başka bir neden daha var. Görünüşe göre şirket henüz bu özelliğin PS5'te genel olarak nasıl işleyeceğini henüz çözemedi.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO'su Jim Ryan, Japon yayıncı Famitsu ile yaptığı röportajda durumu kabul etti. Haber yazarı @bk2128 Twitter paylaşımında Ryan'ın Famitsu röportajından alıntı yaptı. SIE başkanı kısaca PS5'in geriye dönük uyumluluğu konusunda konuştu:

Açıkçası PS5 için yapılacak daha çok iş var. Bu nedenle Sony'nin belirli özellikleri konuşmaya hazır olmaması normal. Bu aşamada PS5'in geriye dönük uyumluluğunun tam olarak neler sunacağı bile net değil. Elbette PS4 oyunlarını çalıştırması olası peki Sony'nin diğer konsolları geriye dönük uyumluluğa dahil olacak mı? Şirketin eni konsoluna böyle bir özelliği dahil ederken yaşadığı karmaşıklığı yönetmek için bolca vakti var.

Sony dün PlayStation'ın geleceğine dair geniş kapsamlı bir bakış sundu. PS5'in 2020 sonunda geleceği açıklandı ve ışın izleme konusundaki kafa karışıklığı da giderildi. Ek olarak yeni nesil konsolun Kullanıcı Arabirimi, SSD sürücüsü ve kontrol cihazı ön plandaydı. Detaylara buradan erişebilirsiniz.