Sony; PS3, PS Vita ve PSP mağazalarını yazın kapatabilir

Eğer hala PS3, PS Vita veya PSP için dijital mağazadan bir şey satın almayı planlıyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Ortaya çıkan yeni bir rapor, üç eski PlayStation platformunun mağazalarının Temmuz ayından itibaren...

Eğer hala PS3, PS Vita veya PSP için dijital mağazadan bir şey satın almayı planlıyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Ortaya çıkan yeni bir rapor, üç eski PlayStation platformunun mağazalarının Temmuz ayından itibaren tamamen kapatılacağını öne sürüyor.

The Gamer'ın raporuna göre PS3 ve PSP mağazalarının 2 Temmuz'da çevrimdışı olacağı ve ardından iki ay sonra 27 Ağustos'ta PS Vita mağazasının kapanacağı bildiriliyor. Oyuncular PS3, Vita ve PSP mağazaları kapatıldıktan sonra dijital olarak herhangi bir oyun, DLC veya içerik satın alamayacak. Kullanıcıların daha önce satın aldıkları oyunları mağaza üzerinden indirip indiremeyeceği de belli değil. Diğer yandan fiziksel sürümler, destekleyen platformlarda çalışmaya devam edecek. Ancak kapanan mağazaların oyun güncellemelerini nasıl etkileyeceği belirsiz.

PS3, PS Vita ve PSP içerikleri PS Store web sürümünden kaldırılmıştı

Sony'nin eski konsollarının dijital mağazalarının kapanışını bu ayın sonunda duyuracağı söyleniyor. Ayrıca raporun durumu bilen anonim bir kaynaktan geldiği belirtiliyor. Konsol devi, geçtiğimiz yılın sonunda PS3, PS Vita ve PSP oyunlarını ve içeriğini PlayStation Store'un web sürümlerinden kaldırarak büyük bir değişiklik yaptı. PS5'in gelişiyle birlikte eski konsollar yavaş yavaş yolun sonuna gelmeye başladı.

Eğer rapor doğruysa, Sony önümüzdeki haftaya kadar resmi açıklamayı yapabilir. Umuyoruz ki şirketin duyurusu, oyuncuların sahip olduğu içeriklerin durumu hakkındaki karışıkları ve soruları giderir. PS3, PS Vita ve PSP konsollarını hala kullanıyor musunuz? Mağazaların kapatılmasını nasıl yorumluyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Konsol Haberleri