Sony; PS3, PS Vita ve PSP dijital mağazalarının kapatılacağını doğruladı

Geçtiğimiz hafta PS3, PS Vita ve PSP dijital mağazalarının kapatılacağına dair iddialar ortaya çıkmıştı. Söylentilerin ardından açıklama yapan Sony, PS3 ve PSP mağazalarının 2 Temmuz, PlayStation Vita mağazasının ise 27...

Geçtiğimiz hafta PS3, PS Vita ve PSP dijital mağazalarının kapatılacağına dair iddialar ortaya çıkmıştı. Söylentilerin ardından açıklama yapan Sony, PS3 ve PSP mağazalarının 2 Temmuz, PlayStation Vita mağazasının ise 27 Ağustos tarihinde kapanacağını doğruladı.

Dijital mağazaların kapatılması yeni satın alımları etkileyecek ve kullanıcılar, belirtilen tarihlerin öncesinde satın aldıkları oyunlara ve içeriklere erişmeye devam edecek. Yani PS3, PS Vita ve PSP mağazaları kapandıktan sonra dijital mağazalarda yeni oyun veya içerik satın alamayacaksınız. Sony, mağazaların kapanış süreciyle ilgili daha ayrıntılı bilgiler verdi.

PS3, PS Vita ve PSP mağazalarının kapanması kulanıcıları nasıl etkileyecek?

Erişmeye devam edebileceğiniz özellikler:

  • Önceden satın aldığınız oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz.
  • Önceden satın aldığınız video/medya içeriklerine erişmeye devam edebilirsiniz.
  • Oyun ve PlayStation Plus kuponlarını kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Hizmete üyeliğiniz devam ettiği sürece, PlayStation Plus üzerinden almış olduğunuz oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz.

Erişimi kaybedeceğiniz özellikler

  • Artık oyunlar ve video içerikleri dahil olmak üzere PS3, PS Vita ve PSP dijital içeriklerini satın alamazsınız.
  • Artık PS3, PS Vita ve PSP'deki oyunlarda oyun içi satın alma işlemi gerçekleştiremezsiniz.
  • PS3, PS Vita, PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra bu cihazlarda PSN cüzdanındaki para kuponlarını (ör. hediye kartları) kullanamazsınız. PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için kullanabilirsiniz.

Sony, Cross-Buy ile satın alınan oyunlar için de detay veriyor. Yani web'deki PlayStation Store, PlayStation App ya da PS4 ve PS5 konsollarından Cross-Buy içeriklerini satın alabilecek ve hem PS4 hem de PS3/PS Vita/PSP sürümlerine erişebileceksiniz. Burada önemli nokta, oyunun web mağazasından, PlayStation App üzerinden veya PS4 veya PS5 konsollarından satın alınması.

Kalan PSN bakiyeleri, oyuncular PlayStation 4 veya PlayStation 5 konsollarına sahip olmasalar bile hesaplarda kalacak. Sony'nin daha yeni konsollarından herhangi birini satın almak istemeyenler, kalan paranın iade edilmesini talep edebilirler. Sony, para iadelerinin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntıları ilerleyen zamanlarda açıklayacak.

Sony, PS5'in piyasaya sürülmesiyle birlikte oyuncuların web mağazasından PS3, PS Vita ve PSP oyunlarını ve içeriklerini satın almasını engelleyen değişiklikler yapmıştı. Buna rağmen bazı geliştiriciler Vita için oyunlar yapmaya devam ediyor. Muhtemelen PS Vita mağazasının diğerlerine göre daha fazla açık kalmasının nedeni budur. Sony tarafından yapılan açıklamaya ve soru-cevap sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Konsol Haberleri