Sony, PS Now ve PS Plus tarafında atılım yapmayı planlıyor

Sony, PS Now ve PS Plus tarafında atılım yapmayı planlıyor
Sony yıl boyunca birinci parti oyunların yanı sıra yeni konsolu PlayStation 5'e odaklandı. Bu nedenle PlayStation hizmetleri büyük ölçüde arka koltukta kaldı. Ancak şirketin yeni nesil donanıma öncelik vermesi, geri kalan her şeyin...

Sony yıl boyunca birinci parti oyunların yanı sıra yeni konsolu PlayStation 5'e odaklandı. Bu nedenle PlayStation hizmetleri büyük ölçüde arka koltukta kaldı. Ancak şirketin yeni nesil donanıma öncelik vermesi, geri kalan her şeyin göz ardı edildiği anlamına gelmiyor. Sony Interactive Entertainment'ın CEO'su ve Başkanı Jim Ryan'a göre şirket, PS Now ve PS Plus gibi hizmetlerle ilgili farklı olasılıkları keşfetmeyi planlıyor.

GQ Magazine'e konuşan Ryan, söz konusu hizmetlerle ilgili olarak Sony'nin ana hatlarıyla planladığı yeni olasılıklardan bahsetti ve bulut teknolojisinin önümüzdeki yıllarda önem kazanacağını da belirtti. Sony, iş modeli ve teknolojik zorluklar olsa da, çalışmalarına ve yatırımlarına devam etmeyi planlıyor. Ryan PS Now'ın ilerleyen zamanlarda önem sırasında yükselebileceğinin ipuçlarını verdi.

SIE Başkanı: PS Now ve Plus bizim için önemli

PlayStation Now, PS Now

Ryan, "PlayStation Now ve Plus bugün bizim için çok önemli. Bu yıl sadece PlayStation 5'e ve oyunlara odaklanmaya çalışıyoruz. Ancak bu, hizmetlerimiz hakkında derinlemesine düşünmediğimiz ve ilgi odağı haline gelecek ilginç şeyler bulmadığımız anlamına gelmiyor." dedi. Sony, rakibi Xbox karşısında hizmet tarafında da atılım yapmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Microsoft'un yeni nesilde en önemli kozu Xbox Game Pass gibi oyuncuların ilgisini çeken hizmetler. Ryan'ın açıklaması, Sony'nin Xbox Game Pass'e karşı önlemler alacağının ipuçlarını veriyor. SIE Başkanının açıklaması bu açıdan önemli ve PlayStation'ın ilerleyen zamanlarda hangi atılımları yapacağını merakla bekliyoruz. PlayStation Plus Koleksiyonu, Microsoft'a iyi bir cevap olabilir ancak Sony geçtiğimiz hafta koleksiyonu genişletme konusunda kararsız olduğunu belirtmişti.

PS Plus tüm dünyada kullanılabiliyor ve oyunculara aylık oyunlar, çevrimiçi özellikler, 100 GB bulut depolama, özel indirimler gibi fırsatlar sunuyor. Oyun akış hizmeti PS Now şu anda Türkiye'de aktif değil. Ancak yavaş yavaş çeşitli bölgelere yayılıyor. Bulut oyun teknolojisinin yaygınlaşmasıyla PS Now öne çıkacaktır.

PlayStation 5 sonunda tüm dünyada piyasaya sürüldü ve oyunculardan büyük ilgi gördü. Yeni nesil konsolun stokları, ülkemizde ilk günden tükendi ve fahiş fiyatlarla karaborsaya düştü. Sony, yıl sonuna kadar daha fazla konsol sunmaya çalıştığını açıkladı.