Bir Sonraki PlayStation 5 Etkinliğinin Tarihi Ortaya Çıktı

Bir Sonraki PlayStation 5 Etkinliğinin Tarihi Ortaya Çıktı
Sony, Mart ayında PlayStation 5'in özelliklerini açıklamasının ardından, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği etkinlikle yeni nesil konsolun tasarımını sergilemişti. PS5'in fiyatı ve çıkış tarihine dair hala herhangi bir açıklama...

Sony, Mart ayında PlayStation 5'in özelliklerini açıklamasının ardından, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği etkinlikle yeni nesil konsolun tasarımını sergilemişti. PS5'in fiyatı ve çıkış tarihine dair hala herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak konsol devinin yakında gerçekleştireceği iddia edilen State of Play canlı yayını daha fazla detayla gelebilir.

Geçen ay düzenlenen Oyunun Geleceği etkinliğini önceden sızdıran teknoloji analisti Roberto Serrano, Sony'nin önümüzdeki ay yeni bir etkinlik gerçekleştireceğini ortaya koydu. Serrano bir sonraki PS5 etkinliği için tarih verse de, yayın içeriğini paylaşmadı.

PlayStation 5 için Ağustos ayında yeni bir State of Play yayını gelebilir

PlayStation 5, PS5 etkinliği, Sony

Roberto Serrano, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni PlayStation 5 etkinliğinin 6 Ağustos Çarşamba günü TSİ 23:00'da yapılacağını belirtiyor. Sony'nin Ağustos ayında PS5 için yeni bir etkinlikle karşımıza çıkacağı bir süredir konuşuluyordu. Ayrıca şirketin 11 Haziran'da yapılan PS5 etkinliğinde bazı duyuruları bir sonraki etkinliğe sakladığı iddia ediliyordu.

Geçtiğimiz hafta PlayStation 5'in fiyatının açıklanacağı ve konsolun ön siparişe açılacağı söyleniyordu, ancak bu söylenti gerçekleşmedi. Önümüzdeki ay yapılacağı öne sürülen etkinlik yeni bir State of Play canlı yayını olabilir. Çeşitli çevrimiçi mağazalarda ve PlayStation'ın kendi satış sitesinde PS5 için oluşturulan sayfalar görünmeye başladı. Bu nedenle konsol, lansman öncesi tanıtımların ardından satışa sunulabilir.

Konsol devinin, PlayStation 5 üretimini neredeyse 2 katına çıkararak, hedefini yıl sonuna kadar 10 milyon adet olarak belirlediği ortaya çıkmıştı. Bu kararın koronavirüs salgınının ardından konsollara artan talep nedeniyle alındığı düşünülüyor. Sony, yakında PS5'i ön siparişe açarak, taleplere göre adımlarını daha dikkatli atmayı düşünebilir.

Microsoft, Halo Infinite'in ön planda olacağı yarınki Xbox Series X etkinliğinde daha fazla oyun açıklayarak konsol savaşını kızıştıracak. Sony'nin bir sonraki PlayStation 5 yayını ile rakibine sağlam bir cevap vermesi bekleniyor.