Sony, birinci ve üçüncü parti stüdyolara yatırımlarını sürdürecek

Sony, birinci ve üçüncü parti stüdyolara yatırımlarını sürdürecek
Sony Corporation, yıllık kurumsal raporunda, Interactive Entertainment kolunun üçüncü parti stüdyolarla ortaklıkları güçlendirirken, oyun geliştiricilerine yatırım yapmaya ve stüdyolar satın almaya devam edeceğini açıkladı.Sony...

Sony Corporation, yıllık kurumsal raporunda, Interactive Entertainment kolunun üçüncü parti stüdyolarla ortaklıkları güçlendirirken, oyun geliştiricilerine yatırım yapmaya ve stüdyolar satın almaya devam edeceğini açıkladı.

Sony Worldwide Studios, şu anda 14 geliştiriciye sahip ve yüksek yaratıcılığa ve son teknolojilere sahip daha fazla stüdyo almak istiyor. Sony, bu stratejinin bir örneği olarak Marvel's Spiderman'in geliştiricisi Insomniac Games'i satın almasından bahsetti. Birinci parti içerikler, PlayStation 5 için önde gelen vaatler arasında yer alıyor.

Sony için öncelik, birinci ve üçünçü parti içerikler

Spider-Man: Miles Morales, PS5, Sony, Insomniac

Sony'nin yıllık kurumsal iş birliği raporunda, şirketin birinci parti stüdyolara olan ilgisi şu şekilde açıklanıyor:

"Oyunlar, Oyun ve Ağ Hizmetleri için öncelikli içerik markalarıdır. Platform sahibi tarafından geliştirilen ve satılan birinci parti oyunlar, gelecekteki değer yaratımı ve kazançlar için özellikle önem taşıyor. Sony Interactive Entertainment (SIE), kendi stüdyolarındaki personeli ve çalışma ortamını iyileştirmenin yanı sıra, Worldwide Studios'u (WWS) oluşturmak için yüksek yaratıcılığa ve en son teknolojilere sahip şirketlere yatırım yapmaya veya bunları satın almaya devam ediyor. Son olarak Ağustos 2019'da, birçok hit oyun geliştiren ve uzun süredir Sony'nin ortağı olan Insomniac Games'i satın alındı. 31 Mayıs 2020 itibarıyla WWS, 14 stüdyoya sahip ve dünyanın önde gelen oyun geliştirici ağlarından biri haline geldi. The Last of Us, God of War ve Uncharted gibi popüler oyunlarla, içerik üretimi için güçlü bir lokomotif haline geldi.

Sony Group dışındaki oyun yazılımı geliştiricileri tarafından üretilen üçüncü parti oyunlar da PlayStation platformunun ve kullanıcı topluluğunun cazibesini dolaylı olarak artırmada önemli bir rol oynuyor. Sony, mümkün olan en iyi oyun geliştirme ortamını oluşturmak için kitaplıklarını paylaşmak ve bağımsız stüdyolar da dahil olmak üzere içerik üreticilerine teknik destek sağlamak gibi çeşitli yardım türleri sunuyor."

horizon zero dawn 7.5 milyon satış

Rapor, Sony'nin PlayStation 5 için üçüncü parti içerik anlaşmalarını agresif bir şekilde yürüttüğünü de ortaya koyuyor. Ayrıca şirket, daha fazla birinci parti oyunu PC platformuna taşıyarak karlılığı artırmayı düşünüyor. Horizon Zero Dawn, PS4 oyuncularıyla geçirdiği 3 yılın ardından PC'ye geldi ve görünüşe göre daha fazlası yolda. PS4'e özel oyunlar yavaş yavaş yeni kitlelere açılabilir.

Sony'nin özellikle gelecek nesilde PlayStation 5 konsoluyla daha fazla başarı yakalamayı hedefliyor. Özellikle PS5'e özel içeriklerin bu başarıda önemli rol oynaması bekleniyor.