Sony'nin kadın karakterler üzerinde çalışması, topluluktaki kadın oranını artırdı

Sony'nin kadın karakterler üzerinde çalışması, topluluktaki kadın oranını artırdı
Kadın karakterler oyunların vazgeçilmesi ve günümüzde birçok hit oyunda başrolde görmeye başladık. Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, şirketin video oyunlarında kadın temsilini güçlendirme çalışmalarının PlayStation...

Kadın karakterler oyunların vazgeçilmesi ve günümüzde birçok hit oyunda başrolde görmeye başladık. Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, şirketin video oyunlarında kadın temsilini güçlendirme çalışmalarının PlayStation topluluğu içinde kadınların varlığını artırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Ryan, Games Industry'ye verdiği röportaj sırasında PlayStation'ın dünya çapında büyüyen kitlesi hakkında konuştu. Şirketin stratejilerinin bu demografi üzerindeki etkisini nasıl ölçtüğünü detaylandırmadı, ancak sonuçların somut olduğunu öne sürdü. Kadınların son dönemdeki katılımı ve etkinliklerinin artırması da büyümede etkili oldu.

Sony, kadınların da desteğiyle dünya çapında ilerlemeyi sürdürmek istiyor

Horizon Forbidden West, PS5

Jim Ryan yaptığı açıklamada, "Oyunlarda kadın kahramanlar ile yaptığımız çalışmaların çoğunda, PlayStation topluluğundaki kadın nüfusun varlığının arttığını ve yankı uyandırdığını kesinlikle görüyoruz. Bunun belirgin olarak görüldüğü coğrafyalar var. PS4 kuşağı, Almanya ve Orta Doğu'da büyük atılımlar gördü ve bence her iki bölgede de yapılacak daha fazla ilerleme var. Ama aynı şekilde, Japonya dışında Asya'nın ve Latin Amerika'nın da bizim için büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum." dedi.

Ryan, Sony'nin çeşitli pazarlara açılmak için elinde oldukça net bir örnek olduğunu ekledi. Şirketin Almanya ve Orta Doğu gibi zorlu pazarlara girişinin özellikle PS4 döneminde başarılı olduğunu söyledi. Bu başarıyı, güçlü pazarlama, dağıtım ve yatırım stratejilerinin yanı sıra sahadaki yetkin ekiplere bağladı. Ryan, "Özellikle Latin Amerika çok zor olabilir. Bölgedeki birçok ülkede para birimleri, ithalat vergileri ve jeopolitik durumlarda karmaşa var. Kolay olacağını iddia etmeyeceğim ancak istatistiklere ve matematiğine baktığınızda kesinlikle yararlanmaya çalışmamız gereken fırsatlar var." diye ekledi.

PlayStation 5 ilk olarak 12 Kasım'da ABD, Japonya, Avustralya, Kanada, Meksika, Yeni Zelanda ve Güney Kore'de piyasaya sürülecek. Ardından 19 Kasım'da Türkiye de dahil olmak üzere diğer bölgelerde satışa sunulacak. Ülkemizde de artan vergiler ve döviz kuru konsola erişimi zorlaştırıyor. Ancak dünya geneline bakıldığında kadınların oyuna katılımı ve topluluğun büyümesi devam edecektir.