Sony, Japonya'da tek bir model dışında PS4 üretimini sonlandırdı

Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsollarını piyasaya sürmesiyle birlikte PlayStation 4'ün geleceği tartışılmaya başladı. Şirketlerin PS5 ve Xbox Series X ile birlikte önceki nesil konsollarını bitirmeleri normal, ancak bu sürecin...

Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsollarını piyasaya sürmesiyle birlikte PlayStation 4'ün geleceği tartışılmaya başladı. Şirketlerin PS5 ve Xbox Series X ile birlikte önceki nesil konsollarını bitirmeleri normal, ancak bu sürecin önceki nesillere göre daha hızlı olabileceği görülüyor. Sony, standart Jet Black 500 GB PS4 Slim dışındaki tüm PS4 modellerinin üretimini durdurdu.

GameWatch'ın haberine göre üretimi durdurulan PlayStation 4 konsolları tükendikten sonra artık perakende veya çevrimiçi olarak satılmayacak. Sony, daha fazla PS5 satışa sunabilmek için üretim kapasitesini artıracak. Önceki neslin en güçlüsü olan PS4 Pro, şu anda PS5 Digital Edition ile aynı fiyatta olmasına rağmen konsol devi, PS5 üretimini artırarak yeni nesle geçişi hızlandırmayı tercih ediyor.

PlayStation 4 Pro satışlarının Batı bölgelerinde devam edip etmeyeceği belli değil ve Sony, bu konuda sessizliğini sürdürüyor. Şirketin doğrudan satış mağazası PlayStation Direct, Aralık ayında tüm PS4 ve PS4 Pro konsollarını satıştan kaldırdı. Her iki modelde çevrimiçi mağazada stokta yok. Görünüşe göre yeni nesil konsollar yakında mağazalarda tek seçenek olarak yerini alacak.

Sony, PS4'ten PS5'e geçişi hızlandırıyor

Sony Interactive Entertainment başkanı Jim Ryan, PS4'ten PS5'e geçişin önceki nesillere göre daha agresif olacağını ve bu hareketin şirketin yaklaşımını yansıttığını belirtti. Yine de PS4 önümüzdeki birkaç yıl daha desteklenmeye devam edecek. Hali hazırda Marvel's Spider-Man: Miles Morales ve Horizon Forbidden West gibi birinci parti oyunların yanı sıra birçok üçüncü parti oyun nesiller arası olarak duyurulmuştu. Diğer yandan Ratchet & Clank: Rift Apart ve Gran Turismo 7 gibi oyunlar sadece PS5'e özel olacak.

Sony'nin rakibi Microsoft da Temmuz 2020'de Xbox One X'in üretimini durdurdu. Şirket bunu yeni nesil için doğal bir adım olarak nitelendirdi. Oyun dünyası, artık yeni nesile adım attı ve konsol üreticileri yakında geriye dönüp bakmayacak.

Haberleri