Sony, bazı PlayStation 4 modellerinin üretimini sonlandırıyor

Sony, PlayStation 5 ile birlikte yeni nesile adım attı ve yeni nesil konsol yok sattı. Şirketin önceliği tükenen PS5 stoklarını en kısa sürede yeniden doldurabilmek. Diğer yandan bir Japon perakende mağazası, konsol devinin birkaç...

Sony, PlayStation 5 ile birlikte yeni nesile adım attı ve yeni nesil konsol yok sattı. Şirketin önceliği tükenen PS5 stoklarını en kısa sürede yeniden doldurabilmek. Diğer yandan bir Japon perakende mağazası, konsol devinin birkaç PlayStation 4 modelini sonlandırmaya hazırlandığını iddia ediyor.

Twitter kullanıcısı Cheesemeister3k, perakendecideki PlayStation 4 standına yerleştirilen uyarıyı çevirdi. Mağaza tarafından yapılan bildirime göre bazı PS4 ve PS4 Pro modelleri, tükendikten sonra yeniden stoklara girmeyecek. Sony'den henüz resmi bir açıklama gelmese de, şirketin PS4 üretimini durdurduğuna dair spekülasyonlar daha önce de vardı.

Üretimi sonlandırıldığı bildirilen PlayStation 4 modelleri:

  • PS4 500 GB Glacier White
  • PS4 1 TB Jet Black
  • PS4 1 TB Glacier White
  • PS4 2 TB Jet Black
  • PS4 Pro 1 TB Glacier White

Geçtiğimiz ay, Sony'nin doğrudan satış mağazası PlayStation Direct'in PlayStation 4 Pro ürün sayfasında, "Şu anda bu ürünü gelecekte yeniden stoklama planımız yok" şeklinde bir mesaj görüntülendi. Sony, mesajı kısa süre sonra kaldırdı ancak PS4 Pro, mağaza üzerinden satın alınamaz durumda kaldı. Şu anda Pro modelinin mağaza sayfasında aşağıda görebileceğiniz üzere "Out of Stock" (Stokta Yok) bildirimi var.

PS4 artık yolun sonuna geliyor olabilir mi?

Sony, PlayStation oyuncu kitlesinin büyük oranda PlayStation 4 konsollarında olması nedeniyle konsolu birkaç yıl daha destekleme sözü verdi. Sony Interactive Entertainment Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, PS4'ten PS5'e geçişin 3 yıl kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Diğer yandan şirket, oyuncuları "daha büyük ölçekte ve hızda" PS5'e geçirmeyi planladığını da belirtti.

Şimdilik hem PS4 hem de PS5 için birinci ve üçüncü parti oyunlar gelmeye devam ediyor. Ancak Gran Turismo 7 ve Ratchet & Clank: Rift Apart gibi sadece PlayStation 5 için piyasaya sürülecek istisnalar da var. Bu karar büyük ölçüde geliştiricilerin inisiyatifinde ve geliştiriciler iş yüklerini azaltmak için tamamen PS5'e geçmeyi seçebilir. PS5'in oyuncu tabanı büyüdükçe geçiş de hızlanacaktır.

PlayStation 4 modellerinin böylesine kısa süre içinde stoklardan çıkarılması, oyuncu topluluğunda endişeye neden olabilir. Yine de Sony'den resmi açıklama gelene kadar net bir şey söylemek mümkün değil.

Haberleri