Rockstar, oyunları için geriye dönük uyumluluk desteğini detaylandırdı

Rockstar, oyunları için geriye dönük uyumluluk desteğini detaylandırdı
PlayStation 4 kütüphanesinin neredeyse tamamı PlayStation 5'te geriye dönük uyumluluk ile oynanabilecek. Rockstar Games; GTA 5, Red Dead Redemption 2 ve L.A. Noire gibi popüler oyunları için geriye dönük uyumluluk planlarını detaylandırdı.PlayStation...

PlayStation 4 kütüphanesinin neredeyse tamamı PlayStation 5'te geriye dönük uyumluluk ile oynanabilecek. Rockstar Games; GTA 5, Red Dead Redemption 2 ve L.A. Noire gibi popüler oyunları için geriye dönük uyumluluk planlarını detaylandırdı.

PlayStation 5 için geliştirilen yeni nesil bir GTA 5 yolda olmasına rağmen, oyuncular ilk etapta PS4 sürümünü oynayabilecek. PlayStation Plus aboneleri, oyunun PS5 sürümü önümüzdeki yıl çıkana kadar PS4'te GTA Online oynadıkları her ay 1.000.000 GTA$ almaya devam edecek. Ayrıca Red Dead Redemption 2, L.A. Noire ve L.A. Noire: The VR Case Files da geriye dönük uyumlulukla oynanabilecek.

Oyunların kutulu versiyonlarına sahip olan oyuncuların oynayabilmek için disk sürücülü PS5 modeline ihtiyacı olacak. Dijital kopyalara sahip olanlar, lisansların bağlı olduğu aynı PSN hesabını kullanmaları koşuluyla oyunları yeni nesil konsola indirebilecekler.

Kayıt dosyaları ve diğer veriler yeni nesil konsola aktarılabilecek

GTA 3

Rockstar oyunların ve kayıt dosyalarının kablosuz olarak, LAN kablosu veya USB depolama birimi ile aktarılabileceğini açıkladı. Ayrıca PS Plus bulut kayıtlarınızı da aktarabileceksiniz. Ayrıca Rockstar, tüm ilerlemenizin ve başarımlarınızın da taşınacağını doğruladı. Muhtemelen daha önce kazandığınız kupaları kaybetmeyeceğiniz anlamına geliyor. Kayıtlı verilerini taşıyabileceğiniz diğer oyunlar şöyle:

  • Bully
  • Grand Theft Auto III
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • Grand Theft Auto: Vice City
  • Manhunt
  • Max Payne
  • Red Dead Revolver
  • The Warriors

Geriye dönük uyumluluk hakkında daha fazla bilgi için Rockstar'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca PlayStation 5'e dair tüm haber ve duyuruları buradan takip edebilirsiniz.