Resident Evil Village, PS4 ve Xbox One'a da gelebilir

Resident Evil Village, PS4 ve Xbox One'a da gelebilir
Capcom, ilk Capcom Special Program etkinliğini TGS 2020'de düzenledi ve Resident Evil Village hakkında yeni ayrıntılar ortaya koydu. Popüler korku serisinin yeni oyunu PC ve yeni nesil için geliştirilse de, oyun PS4 ve Xbox One'a da...

Capcom, ilk Capcom Special Program etkinliğini TGS 2020'de düzenledi ve Resident Evil Village hakkında yeni ayrıntılar ortaya koydu. Popüler korku serisinin yeni oyunu PC ve yeni nesil için geliştirilse de, oyun PS4 ve Xbox One'a da gelebilir. Resident Evil Village'ın Yapımcısı Tsuyoshi Kanda, Capcom'un şimdiki nesilde üst düzey bir hayatta kalma korku deneyimi sunmak istediğini belirtti.

Resident Evil Village'ın PS4 ve Xbox One'a gelmesi şaşırtıcı olmaz çünkü birçok geliştirici yeni nesil konsolların lansmanında nesiller arası oyunlar getirmeye çalışıyor. PlayStation 5 yakında oyuncularla buluşacak olsa da PS4 büyük bir oyuncu tabanına sahip. Yayıncılar yeni nesile geçen oyuncu sayısı makul bir seviyeye ulaşana kadar PS4 ve Xbox One'ı görmezden gelmeyecektir.

Resident Evil Village, TGS 2020'de de sahne alacak

Resident Evil Village

Canlı yayın sırasında oyun hakkında özet bilgiler de verildi. Ekibin The Making of Resident Evil Village adlı yeni bir video röportajı da vardı. Geliştiriciler, Resident Evil 8'in yapılmasının en önemli nedenlerinden birinin Ethan'ı hikayesini sonuna kadar götürmek olduğunu belirtti. Serinin yeni oyunu ayrıca 27 Eylül TSİ 15:40'ta TGS 2020'de düzenlenen bir etkinlikle tekrar karşımıza çıkacak.

Resident Evil Village'ın hikayesi, Resident Evil 7'deki olaylardan birkaç yıl sonrasında geçecek. Oyun, geçmişteki kabuslarından kurtularak huzurlu bir hayat sürdüren Ethan Winters ve eşi Mia’nın yeni macerasını konu alacak. İkili, tam yeni bir hayata başlamak üzereyken bir kez daha korkunç bir trajediyle karşı karşıya kalacak. Serinin baş kahramanlarından Chris Redfield da yeni oyunda geri dönecek. Geliştiricilere göre Chris, Ethan’ın Resident Evil Village'da karşılaşacağı olayların arkasındaki ana neden olacak.

Resident Evil Village, 2021'de PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S ve PC için piyasaya sürülecek. Korku serisinin yeni oyununun testlerinden gelen bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Gelecek haber ve güncellemeler için takipte kalın.