PSVR 2, PS5 için duyuruldu: Yeni nesil PSVR hakkında ilk bilgiler

Sony'nin yeni nesil bir PSVR gözlüğü geliştirdiği yıllardır konuşuluyordu. PSVR 2, PS5 konsoluna gelecek yeni nesil VR sistemi olarak duyuruldu. Sony, PlayStation Blog'da yayınladığı makalede cihazın adını ve nasıl göründüğünü...

Sony'nin yeni nesil bir PSVR gözlüğü geliştirdiği yıllardır konuşuluyordu. PSVR 2, PS5 konsoluna gelecek yeni nesil VR sistemi olarak duyuruldu. Sony, PlayStation Blog'da yayınladığı makalede cihazın adını ve nasıl göründüğünü ortaya koymasa da, PS5 için geliştirilen yeni gözlüğün VR deneyimini nasıl iyileştirdiğini açıkladı.

Sony, PSVR 2'nin çözünürlük, görüş alanı ve daha birçok açıdan geliştirdiğini belirtti. PS Blog makalesinde cihazın özellikleri tam olarak açıklanmadı ancak yeni PSVR gözlüğünün, performansta ve etkileşimde çarpıcı bir sıçrama olacağı belirtildi. PlayStation'a özel sanal gerçeklik deneyimi yeni nesile geçiş yapıyor.

PSVR 2 kablosuz olmayacak, ancak yeni nesil bir kontrol cihazı ile gelecek

PSVR 2 ne yazık ki kablosuz olmayacak ancak mevcut PSVR gözlüklerinin kablo karmaşası sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Yeni nesil VR gözlüğünde özellikler tek bir kablo üzerinden çalışacak. PS5 konsolundaki girişler göz önüne alındığında, bu tek kablonun yüksek hızlı bir USB bağlantısına sahip olması muhtemel görünüyor. Sony, kulaklığın nasıl bağlanacağı veya çalıştırılacağı hakkında daha fazla ayrıntı sunmadı.

Sony ayrıca DualSense'in kendine özgü özelliklerini taşıyan yeni nesil bir VR kontrol cihazı da duyurdu. Konsol devi cihazın özellikleri hakkında detay vermese de, PSVR 2 kontrol cihazının dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler gibi işlevlerle geleceğini varsayabiliriz. Şimdilik tahminden öteye gidemesek de, PS5'e özel bir PSVR deneyimi yolda. Ayrıca şirket, daha ergonomik bir kontrol cihazı tasarladığını ekledi.

PSVR 2, bu yıl satışa sunulmayacak. PlayStation Blog makalesinde, yeni VR sisteminin önünde hâlâ birçok geliştirme olduğu ve bu nedenle lansmanın 2021'de olmayacağı açıkça belirtiliyor. Sony, yeni PSVR'ı sızıntıların önüne geçmek için PS5 gibi yavaş yavaş açığa çıkaracak gibi görünüyor. Gelecek haber ve duyurular için takipte kalın.

Haberleri