PlayStation Now oyun akış servisleri arasında oldukça popüler!

PlayStation Now oyun akış servisleri arasında oldukça popüler!
PlayStation Now 2018'de 143 milyon dolar gelir elde etti ve en popüler oyun abonelik hizmeti olarak ilk sırada yer alıyor.SuperData Research tarafından hazırlanan raporda, PlayStation Now oyun aboneliği pazar payının %52'sini oluşturarak,...

PlayStation Now 2018'de 143 milyon dolar gelir elde etti ve en popüler oyun abonelik hizmeti olarak ilk sırada yer alıyor.

SuperData Research tarafından hazırlanan raporda, PlayStation Now oyun aboneliği pazar payının %52'sini oluşturarak, %33'lük kesimi kapsayan EA Access'i ve %15'lik dilimdeki Xbox Game Pass'i geride bıraktı.

PlayStation Now'ın başarısı yeterli olmadı

Bu verilere göre PlayStation Now, Xbox Game Pass'ın aynı süre içinde yaptığı gelirin üç katından fazlasını kazandı. PlayStation Now ayda 20 dolar, Game Pass ise ayda 10 dolar olduğundan kullanıcı tabanındaki fark, toplam gelirdeki fark kadar büyük değil.

Ancak, bu güçlü rakamlarla bile abonelik hizmetleri 2018'in üçüncü çeyreğinde tüm PC ve konsol gelirlerinin yaklaşık %6'sını oluşturdu. Veriler, bu hizmetlerden birine abone olan oyuncuların oyun içi içeriklere ayda ortalama 25 dolar harcadığını ve abone olmayanların ise 10 dolar civarı harcama yaptığını ortaya koyuyor. Böylece abonelerin paranın çoğunu kozmetik ürünlere harcadıklarını ve sezon geçişlerini yakından takip ettiğini gösteriyor.

PlayStation Now'da yapılan son değişikliklerle aboneler artık PS4 ve PS2 oyunlarını indirerek çevrimdışı oynayabiliyorlar. Ayrıca geçtiğimiz sene akış servisine PS4 oyunları da dahil edildi.

PS Now hakkında daha fazla bilgiye buradan erişebilirsiniz. Ülkemizde henüz aktif olmayan Sony'nin oyun akış servisi şu anda sadece; Avusturya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, Japonya, Lüksemburg, İsviçre, Hollanda, İngiltere ve ABD'de kullanılabiliyor.