PSN planlanan bakımlar nedeniyle hizmet dışı kalacak

PSN planlanan bakımlar nedeniyle hizmet dışı kalacak
PlayStation Network (PSN), dün kısa bir süre çevrimdışı kaldıktan sonra geri gelse de, yarın ve 1 Ağustos Çarşamba günü dünya çapında tekrar 30 dakika bakıma girecek. Sony, ağın 07.00 ile 07:30 saatleri arasında bakımda...

PlayStation Network (PSN), dün kısa bir süre çevrimdışı kaldıktan sonra geri gelse de, yarın ve 1 Ağustos Çarşamba günü dünya çapında tekrar 30 dakika bakıma girecek. Sony, ağın 07.00 ile 07:30 saatleri arasında bakımda olacağını duyurdu. Bölgenizde bakımın ne zaman yapılacağını öğrenmek için, resmi PSN Ağ Hizmet Durumu sayfasındaki

planlanmış bakım hatırlatma mesajını

kontrol edin.

Bu süre zarfında kullanıcılar yeni PSN hesabı açamayacak. Mevcut kullanıcılar ise oturum açabilecek, çevrimdışı oyunlar oynayabilecek ve çoğu uygulamayı (hangileri olduğu açıklanmadı) kullanabilecek.

Şirket, oyuncuların PlayStation 4'ü birincil konsolları olarak etkinleştirerek, "oyunların çoğunu" oynayabilmelerini ve bakım sırasında üçüncü parti hizmetleri kullanabilmelerini tavsiye etti. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki talimatları izleyin:

PSN Profilinizde oturum açın ve (Ayarlar) > [Hesap Yönetimi] > [Ana PS4 Sistemi Olarak Etkinleştir] > [Etkinleştir] seçimini yapın.

Sony: "PlayStation Network hizmetlerinin her zaman kullanılabilir olması için elimizden geleni yapıyoruz, ancak zaman zaman temel bakım çalışmalarını yürütmek ve özellikleri geliştirmek için PlayStation Network sistemini çevrimdışı hale getirmemiz gerekmektedir. Bakımların süresini kısaltmak için yoğun çalışmalar yürütmekteyiz." açıklamasını yaptı.