PSN kullanıcıları, 2 adımda doğrulama sisteminde sorun bildiriyor

Güncelleme: 2 adımda doğrulama sisteminde hala sorun yaşayan PSN kullanıcıları müşteri hizmetleri aracılığıyla sorunu çözebilir. PlayStation Türkiye, hâlâ güvenlik sisteminin mesaj atma sorununu gideremese de, destek ekibine...

Güncelleme: 2 adımda doğrulama sisteminde hala sorun yaşayan PSN kullanıcıları müşteri hizmetleri aracılığıyla sorunu çözebilir. PlayStation Türkiye, hâlâ güvenlik sisteminin mesaj atma sorununu gideremese de, destek ekibine gönderdiğimiz mailin ardından yaptığımız telefon görüşmesi ile 2 adımda doğrulamayı kaldırabildik.

Öncelikle destek@tr.playstation.com e-posta adresine derdimizi anlattık ve destek ekibi aşağıdaki gibi geri dönüş yaptı. Bu arada, cevap e-postasında yer alan güvenlik sorularını, destek hattını aradığınızda sorulduğu takdirde cevaplamanız gerekecek.

PlayStation Destek hattını aradığınızda, müşteri temsilcisi hesabınızda değişiklik yapmak için size bir güvenlik sorusu soracak. Doğru cevabı verdiğinizde PSN hesabınızın 2 adımda doğrulaması kaldırılacak ve ardından aşağıdaki e-postayı alacaksınız. Artık derin bir oh çekebilirsiniz :)


Orijinal haber: PlayStation Network (PSN) ağına bağlanmaya çalışan birçok oyuncu, 2 adımda doğrulama sistemindeki bir sorun nedeniyle hesaplarına giriş yapamıyor. Oyuncular, SMS yoluyla gönderilen doğrulama kodunu alamamaları nedeniyle doğrulamayı geçemiyor ve oturum açamıyor.

Kullanıcılar gerek sosyal medya hesaplarından, gerekse Şikayetvar gibi siteler üzerinden sorunu bildirseler de, PlayStation Türkiye cephesinden açıklama gelmedi. Bazı oyuncular, sorunun günlerdir devam ettiğini bildiriyor. Biz de aynı şekilde 2 adımda doğrulamayı geçemediğimiz için PSN hesabımızda oturum açamıyoruz. Sorun sadece SMS sisteminin doğru şekilde çalışmamasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

PSN oturumu açarken 2 adımda doğrulama kodu gelmiyor

PSN hesabımızı gerek web üzerinden, gerek konsol üzerinden bağlamaya çalıştığımızda, 2 adımda doğrulama sistemi SMS ile kodu göndermiyor ve oturum açılmıyor. Aynı şekilde PlayStation App üzerinden de oturum açılamıyor. Ancak güvenlik sisteminin aktifleştirilmediği hesaplarda herhangi bir sorun görülmüyor. İlginç şekilde, PSN Hizmet durumu sayfasına bakıldığında herhangi bir sorun görünmüyor.

Sony ve PlayStation Türkiye cephesi gelen şikayetlere karşılık sessizliğini koruyor. Kullanıcıların birçoğu, yetkililere telefon ve destek kaydı yoluyla ulaşmaya çalıştıklarını, ancak henüz yanıt alamadıklarını söylüyor. Ne yazık ki şimdilik beklemekten başka çare yok gibi görünüyor. Sorun çözüldüğünde veya açıklama geldiğinde yazımızı güncelleyeceğiz. Takipte kalın!

Haberleri