Sony, PS5 ve DualSense'in erişilebilirlik özelliklerini detaylandırdı

Sony, PS5 ve DualSense'in erişilebilirlik özelliklerini detaylandırdı
PlayStation 4 görüntü ve ses tarafında birkaç erişilebilirlik özelliğiyle piyasaya sürüldü. Ardından Sony zaman içinde daha fazla seçenek ekledi. PS5 ve DualSense, mümkün olduğunca çok insanın yeni nesil oyunların keyfini...

PlayStation 4 görüntü ve ses tarafında birkaç erişilebilirlik özelliğiyle piyasaya sürüldü. Ardından Sony zaman içinde daha fazla seçenek ekledi. PS5 ve DualSense, mümkün olduğunca çok insanın yeni nesil oyunların keyfini çıkarmasını sağlamak için tüm erişilebilirlik ayarlarıyla birlikte gelecek.

Sony, SIE Blog'daki bir makalesinde, oyuncuların yeni nesilde erişilebilirlik açısından neler bekleyebileceklerine dair bir genel bakış sunuyor. PlayStation 5, sanal klavye kullanmadan hızlı bir şekilde metin girişi yapılabilmesi için ses tanıma özelliği sunacak. Ayrıca Ekran Okuyucu, ekrandaki metnin görme engelli veya görüşünde problem olan oyuncular için yüksek sesle okunmasını sağlayacak. Diğer yandan işitme güçlüğü çeken kullanıcılar, daha sonra diğer grup üyelerine okunacak mesajlar yazma olanağına sahip olacak.

PS5 erişilebilirlik özellikleri için Türkçe dil desteği yok

SIE blog'da yapılan açıklamaya göre yukarıda bahsedilen özelliklerin her biri, dünya genelindeki PS5 kullanıcıları için çeşitli dilleri destekleyecek. Bu diller; Kanada Fransızcası, İngilizce (ABD), İngilizce (İngiltere), Fransa Fransızcası, Almanca, İtalyanca, Japonca, Latin Amerika İspanyolcası ve İspanya İspanyolcası olacak. Türkçe dil desteği ne yazık ki yok...

PS4'teki düğme atamaları ve altyazı ayarları gibi erişilebilirlik seçenekleri PS5'e geçiş yapacak. Dahası yeni konsol, oyuncuların renk ayarlarını yapmak için kullanabileceği renk düzeltme özelliğine sahip olacak. Ayrıca desteklenen oyunlar, kullanıcıların ayarları önceden özelleştirmesine olanak tanıyan oyun ön ayarlarını içerecek.

DualSense, PS5 kontrol cihazı

Diğer erişilebilirlik seçenekleri arasında, DualSense'in dokunsal geri bildirimini ve uyarlanabilir tetiklerinin etkisini azaltma veya tamamen devre dışı bırakma özelliği var. Sisteme kullanıcılara gelişmiş bir mekansal farkındalık hissi sağlayan ses geliştirmeleri de ekleniyor. Bunların hepsi yeni nesilde erişilebilirlik adına umut verici bir başlangıç. Sony, oyun deneyimindeki engelleri kaldırma yolunda sağlam adımlar atıyor.

PS5 ve DualSense erişilebilirlik tarafında daha gelişmiş bir deneyim vadediyor. PS5 ilk olarak 12 Kasım'da ABD, Japonya, Avustralya, Kanada, Meksika, Yeni Zelanda ve Güney Kore'de piyasaya sürülecek. Ardından 19 Kasım'da Türkiye de dahil olmak üzere diğer bölgelerde satışa sunulacak. Yeni nesil konsol hakkındaki tüm haber ve güncellemeleri buradan takip edebilirsiniz.