PS5 kumandasında Netflix, Spotify, YouTube ve Disney+ tuşları olacak

PS5 kumandasında Netflix, Spotify, YouTube ve Disney+ tuşları olacak
Sony, PlayStation 5 medya kumandasını Haziran ayındaki PS5 etkinliğinde sergilemişti. Ortaya çıkan resmi görsellerde kumandanın alt kısmında bulunan 4 tuş dikkat çekiyordu. Ancak tuşların işlevi hakkında herhangi bir bilgi yoktu....

Sony, PlayStation 5 medya kumandasını Haziran ayındaki PS5 etkinliğinde sergilemişti. Ortaya çıkan resmi görsellerde kumandanın alt kısmında bulunan 4 tuş dikkat çekiyordu. Ancak tuşların işlevi hakkında herhangi bir bilgi yoktu. Gelen yeni bilgilere göre uzaktan kumandadaki o dört tuş, tahmin edebileceğiniz üzere akış hizmetleri için ayrılacak.

Brezilyalı teknoloji sitesi Technoblog, uzaktan kumandanın tuş talimatlarını ortaya koyan bir görsel paylaştı. Bahsi geçen 4 tuş, Sont tarafından paylaşılan görsellerde boştu ve üzerinde herhangi bir logo görünmüyordu. Ancak bu tuşların Netflix, Spotify, YouTube ve Disney+ uygulamalarına atanacağı ortaya çıktı.

PS5 kumandası üzerindeki tuşlar:

Kumandanın üzerindeki tuşlar aslında Netflix, Spotify, YouTube ve Disney+ gibi popüler akış uygulamalarının PlayStation 5 üzerinden ilk gün erişilebileceğini gösteriyor. Ayrıca kumanda üzerinde ses kontrol seçeneklerinin, yön tuşlarının ve giriş tuşunun da yer alacağı görülüyor. Yani PS5 kullanıcıları uzaktan kumanda ile konsolu çalıştırabilecek, oyunları başlatabilecek ve sesi açıp kapatabilecek. Medya kumandası üzerindeki tuşlar ve özellikler, resmi PlayStation.com sayfasında henüz detaylandırılmadı.

Technoblog'a göre PS5 kumandası 17 Kasım'da Brezilya'da satışa sunulacak. Bu, elbette konsolun çıkış tarihine de işaret ediyor olabilir. Xbox Series X ve Series S konsollarının 10 Kasım'da geleceğini biliyoruz. PlayStation 5'in bu tarihten 1 hafta sonra gelmesi makul bir tahmin olurdu. Diğer yandan konsol devinin lansmanları Cuma günü yaptığını biliyoruz ve 17 Kasım Salı günü çıkması kimilerine göre olasılık dışı.

Sony'nin sürekli olarak ortaya atılan spekülasyonlara son vermek için yakında yeni nesil konsolun çıkış tarihini açıklamasını bekliyoruz. PS5 ve aksesuarların çıkış tarihi ve fiyat bilgileri hala perde arkasında. Xbox Series X ve Xbox Series S'in tüm teknik özelliklerine, fiyatlarına ve çıkış tarihine buradan bakabilirsiniz.

İlgili Haberler