PS5'in geriye dönük uyumluluğu, PS4 öncesini kapsamayacak

PS5'in geriye dönük uyumluluğu, PS4 öncesini kapsamayacak
Sony, PlayStation 5'in donanım özelliklerini açıkladığında, konsolun PS4 için geriye dönük uyumluluk sunacağını açıklamıştı. PS5 için akıllardaki en büyük sorulardan biri; PS3, PS2 ve PS1 oyunlarını desteklemenin bir...

Sony, PlayStation 5'in donanım özelliklerini açıkladığında, konsolun PS4 için geriye dönük uyumluluk sunacağını açıklamıştı. PS5 için akıllardaki en büyük sorulardan biri; PS3, PS2 ve PS1 oyunlarını desteklemenin bir yolunu sunup sunmayacağıydı. Ubisoft, yeni nesil konsolun geriye dönük uyumluluk kapsamını tanımladı.

Ubisoft destek sayfası, oyunlarının PS4'ten PS5'e nasıl geçeceğini açıklıyor. PS4 oyuncularının çevrimiçi olarak PS5 oyuncularıyla birlikte oyun oynayabileceğinden bahsediyor. Bu ifade, Ubisoft'un Assassin's Creed Valhalla ve Watch Dogs: Legion gibi oyunlar için yeni nesil sürümlere ücretsiz yükseltme vaadiyle uyumlu. Sayfada ayrıca geriye dönük uyumluluk ile ilgili bir not da yer alıyor.

PS5, sadece PS4 için geriye dönük uyumluluk sunacak

ps5, playstation 5, geriye dönük uyumluluk

Ubisoft'un sayfasında, "Geriye dönük uyumluluk, desteklenen PlayStation 4 oyunları için olacak, ancak PlayStation 3, PlayStation 2 veya PlayStation oyunları için mümkün olmayacak." ifadesi yer alıyor. Yani PS5, sadece belirli PS4 oyunları için geriye dönük uyumluluk sunacak.

Her yayıncının yeni nesil sürümlere yükseltme yaklaşımı farklı, ancak geriye dönük uyumluluk muhtemelen PS4 öncesi için Sony'nin planları arasında yok. Üstelik tüm PS4 oyunları da PS5'te oynanabilir olmayacak gibi görünüyor. Karşılaştırma için Xbox Series X'in Xbox One oyunlarının çoğunluğunun yanı sıra konsolla halihazırda uyumlu olan tüm Xbox 360 ve Xbox oyunlarıyla geriye dönük uyumlu olacağını belirtelim. Ancak Xbox Series X piyasaya sürüldükten sonra geriye dönük uyumluluk listesine daha fazla oyunun eklenmesi bekleniyor.

PlayStation 5 yılın sonlarına doğru oyuncularla buluşacak. Sony, yeni nesil konsolun lansman programını, çıkış tarihini ve fiyatını hala açıklamadı. Konsol devi, kullanıcıların ön sipariş daveti için başvurabileceği bir program başlattı. PS5, Xbox Series X ve önceki nesil konsolların lansman oyunlarına buradan göz atabilirsiniz.