PS4 ve PS5 için yeni sistem yazılımı güncellemeleri yayınlandı

PS4 ve PS5 için yeni sistem yazılımı güncellemeleri yayınlandı
Sony, PlayStation 4 sistem yazılımı güncellemesi 8.03 ve PlayStation 5 sistem yazılımı güncellemesi 20.02-02.30.00'ı kullanıcılara sundu. PS5 konsolunun gelişiyle birlikte Sony'nin destek tarafında sorumluluğu arttı. Şirket,...

Sony, PlayStation 4 sistem yazılımı güncellemesi 8.03 ve PlayStation 5 sistem yazılımı güncellemesi 20.02-02.30.00'ı kullanıcılara sundu. PS5 konsolunun gelişiyle birlikte Sony'nin destek tarafında sorumluluğu arttı. Şirket, diğer yandan PS4 topluluğunu dikkate alıyor ve konsolu düzenli olarak güncellemeye devam ediyor.

PS5 için yayınlanan 20.02-02.30.00 sürümü sistem genelinde iyileştirmelerin yanı sıra bazı hataları düzelterek kararlılığı iyileştiriyor. Yeni nesil konsol ayrıca DualSense güncellemesi ile kontrol cihazındaki bazı hataları düzeltiyor. PS4'ün 8.03 güncellemesi ise Ses/Cihazlar bölümünün altına "Oyun Sohbeti Sesini Devre Dışı Bırak" seçeneğini getirdi.

PS4 ve PS5 için yayınlanan yeni sistem yazılımı güncellemeleri:

PS4 VSH 8.03 isteğe bağlı bir güncellemedir ve aşağıdaki değişiklikler yapılır:

  • Oyun Sohbeti Sesini Devre Dışı Bırak seçeneği, hızlı menüdeki Ses/Cihazlar öğesinin altına eklendi. Bu ayarı açarsanız oyun sohbeti sesi devre dışı bırakılır. Sesiniz duyulmaz ve diğer oyuncuların seslerini duymazsınız. Bu ayar, grup sohbeti sesi için geçerli değildir.

PS5 sistem yazılımı güncellemesi 20.02-02.30.00 sürümü:

  • Bu sistem yazılımı güncellemesi, sistem performansını iyileştirir.
  • PS4'ten veri aktarımı devam ederken içerik indirmeye çalışırken veri aktarımlarının ve indirmelerin iptal edilmesi sorunu çözüldü.
  • Bazı PS4 oyunlarında metin girişi sırasında hatalara neden olan bazı sorunlar çözüldü.
  • Bazı Wi-Fi yönlendiricileri için bağlantı kararlılığı geliştirilmiştir.

Sony, DualSense güncellemesi için yama notlarını henüz yayınlamadı, bu nedenle daha fazla bilgi edindiğimizde sizlere bildireceğiz. PS5 sistem güncellemeleri, konsolun piyasaya sürülmesinden bu yana düzenli şekilde yayınlandı. Konsol, bazı kullanıcıların bildirdiği üzere kararlılık sorunları yaşıyor.

PS5 ile ilgili tüm haber, duyuru ve güncellemelere buradan erişebilirsiniz.