İddia: PS4, içindeki saat pili bittiğinde tamamen işlevsiz hale gelebilir

Sony'nin PS3, PS Vita ve PSP dijital mağazalarını kapatacağına yönelik söylentiler yeni bir sorunu gün yüzüne çıkardı. Ortaya atılan yeni bir iddia, PS4 içindeki dahili saat pili biterse yalnızca dijital oyunlarınızı değil,...

Sony'nin PS3, PS Vita ve PSP dijital mağazalarını kapatacağına yönelik söylentiler yeni bir sorunu gün yüzüne çıkardı. Ortaya atılan yeni bir iddia, PS4 içindeki dahili saat pili biterse yalnızca dijital oyunlarınızı değil, aynı zamanda konsolun kupa sisteminin kurulum şekli nedeniyle kutulu oyunları da oynayamayacağınızı öne sürüyor.

Konu ilk olarak Does it Play? ve mod yapımcısı Lance McDonald tarafından gündeme getirildi. İddiaya göre PS4 kullanıcıları, dahili saat pili bittiğinde CE 34878-0 hatasıyla karşılaşacak. Bu pil, bilgisayarlardaki BIOS pili ile aynı görevi görüyor ve konsolu düzeltmek için değiştirmekten başka bir yol yok. Ancak pili değiştirseniz bile, oyunlarınızın çalışması için konsolunuzu PlayStation Network ile senkronize edilmesi gerekecek. Dolayısıyla Sony, PS4'ün çevrimiçi ağının fişini çekmeye karar verirse ve dahili saat çalışmazsa, konsol işlevsiz hale gelecek.

PS4, gelecekte tamamen işlevsiz hale gelebilir

Lance McDonald, Twitter hesabında PS4 kullanıcılarının canını sıkacak iddiasını şöyle açıklıyor:

"Bu hata, PS4'teki kupaların dahili sistem saatinin (görülemeyen / değiştirilemeyen) doğru olmasını gerektiriyor. Bu nedenle insanlar, gerçekte olduğundan daha erken kupa almış gibi gösteren PS4 tarih/saatini değiştiremeyecek. PS4 saat pili biterse, tüm oyunlarınız gidecek. Sistem saatiniz sıfırlanırsa, düzeltmenin tek resmi yolu PSN ağına bağlanmaktır. Ayrıca konsolu jailbreak yapmak da onu manuel olarak ayarlamanızı sağlar.

Bunu sadece yeni bir pil takıp ardından konsolunuzu PSN ile senkronize ederek düzeltebilirsiniz. Biz sadece PSN kapatılırsa konsolun uzak bir gelecekte işlevsiz hale gelebileceğine işaret ediyoruz."

PS4 hala büyük bir oyuncu kitlesine sahip ve saat pilinin bitmesi kitlesel bir soruna dönüşebilir. Eğer iddialar doğruysa burdaki en önemli kurtarıcı, PSN ağının çevrimiçi kalması olacaktır. Şimdilik bu söylentiyi doğrulamak veya yalanlamak zor, ancak bu konu üzerine yapılacak araştırmaları sizlerle paylaşacağız.

Haberleri