PS VR 2 ve yeni hareket kontrol cihazı Sony patentinde detaylandırıldı

PS VR 2 ve yeni hareket kontrol cihazı Sony patentinde detaylandırıldı
Yeni nesil PlayStation 5 hakkında birçok haber ve açıklama ortaya çıkmaya devam ediyor. Sony'nin patenti PS5'in sanal gerçeklik deneyiminin geleceği hakkında bazı bilgiler sunuyor. Patent şimdiki nesil PS VR deneyimini geliştirmek...

Yeni nesil PlayStation 5 hakkında birçok haber ve açıklama ortaya çıkmaya devam ediyor. Sony'nin patenti PS5'in sanal gerçeklik deneyiminin geleceği hakkında bazı bilgiler sunuyor. Patent şimdiki nesil PS VR deneyimini geliştirmek için PS VR 2 donanımına uygulanabilecek bazı yeni özellikleri gösteriyor.

Patentteki görseller harici monte edilmiş bir kameraya ihtiyaç duymadan gözlüğü izlemek için ikisi önde ve biri arkada olmak üzere 3 entegre kameralı gözlük setine işaret ediyor. Ek olarak yeni hareket kontrol cihazında, 2010 yılında PS3'ten beri var olan PlayStation Move için de bir kamera görünüyor.

Ayrıca isteğe bağlı olarak geliştirilmiş bir hareket izleme deneyimi için, muhtemelen donanımın LED ışıklarını izlemek için kullanılacak olan PlayStation Camera gibi harici kamera kullanma seçeneği de var. Bunların yanı sıra entegre bir mikrofon geri dönecek gibi görünüyor.

Yukarıda belirtilen yeni özellikler PS VR kullanıcılarının sık sık belirttiği yaşam kalitesinin iyileştirmesi. Diğer yandan en büyük değişiklik kablosuz bağlantıya geçilecek olması. Bu da PS VR 2 gözlüğünün kendi güç kaynağına sahip olacağı ve konsolla Bluetooth üzerinden iletişim kuracağı anlamına geliyor.

Sony PS5 VR, PS VR 2

Yenilenen VR gözlüğün ön tarafa bakan iki kamerası kullanıcıların çevrelerini daha iyi farketmeleri sağlayacak. Bunu, kullanıcıların hem video hem de işlem sırasında gerçek dünyadaki konumlarının 3B görüntüsünü işleyerek gerçekleştirecek. Aslında bu özellik cihazı daha sosyal hale getirebilir çünkü bazı insanlar ortamda yalnız değillerken VR dünyasına kapılmak istemeyebilirler.

Muhtemelen PS VR 2 deneyimi ekran çözünürlüğünün artmasını da sağlayacak ancak patent içindeki sınırlı bilgilere bakılırsa şimdilik tahminden öteye geçemiyoruz. Sony şimdiki PS VR gözlüğünün PS5 ile uyumlu olacağını onayladı ve gelecek nesilde VR deneyiminin oyun alanını korumak için izleme ve kullanılabilirlik kalitesini artıracak. Son olarak yeni PS VR 2'nin PS4 ile geriye dönük olarak uyumlu olup olmayacağı veya yalnızca PS5 donanımıyla mı uyumlu olacağı bilinmiyor.

Kaynak: LetsGoDigital