PS Vita sistem yazılımı güncellemesi 3.71 yayınlandı

Sony, PlayStation Vita üretimini durdursa da, el konsolunu yazılımsal olarak desteklemeye devam ediyor. Bugün PS Vita için yeni sistem yazılımı güncellemesi 3.71 yayınlandı ancak özel bir nedeni olmadığı görülüyor. Yeni sürüm...

Sony, PlayStation Vita üretimini durdursa da, el konsolunu yazılımsal olarak desteklemeye devam ediyor. Bugün PS Vita için yeni sistem yazılımı güncellemesi 3.71 yayınlandı ancak özel bir nedeni olmadığı görülüyor. Yeni sürüm büyük olasılıkla kırılmış cihazlarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

"Trinity" olarak bilinen jailbreak yazılımı PS Vita'nın 3.70 yazılımını kırmaya yarıyordu. Trinity gibi yazılımlar kapalı sistemleri hackleyerek kullanıcıların oyunlar ve eklentiler kurmalarına izin veriyor. Elbette bu tarz güvenlik açıkları Sony'nin hoşuna gitmiyor. PS Vita'nın yeni sistem yazılımı güncellemesi yine performansa odaklanıyor ve korsanla müdacele amacı taşıdığını belli ediyor. Klasik güncelleme notumuzu bir kez daha paylaşalım:

"Bu sistem yazılımı güncellemesi, sistem performansının kalitesini iyileştirir."

PlayStation Vita tıpkı PlayStation Portable'a benzer şekilde kolay hacklenebilme potansiyeliyle biliniyor. Sony düzenli olarak yeni yamalar yayınlayarak jailbreak kullanıcılarını durdurmaya çalışıyor. Ancak çoğu zaman çabalar boşa çıkıyor ve internette yeni sürümler için yazılımlar paylaşılıyor.

Her ne kadar PS Vita için yeni sistem yazılımı yayınlansa da çoğu kullanıcı sistemlerini güncellememek için direniyor. Reddit kullanıcıları sistemlerini güncellemeden PSN'e erişmenin yolunu bulmaya çalışıyorlar. Ancak bu durum fazla sürmeyecek ve 3.71 için gerekli yazılım kısa süre içinde çıkacaktır.

Sony "performans iyileştiren" yazılım güncellemelerinin dışında PlayStation Vita'ya olan desteğinin tamamen kesti. Limited Run Games gibi şirketler PS Vita'ya yeni oyunlar getirmeye devam ederken, Sony fiziksel sürümler için üretimi durdurdu. Şirket yeni sistem güncellemeleri konusunda hala ısrarcı ve ne zaman pes edeceğini merakla bekliyoruz.

Haberleri