PS Vita kernel açığını kapatan yeni bir güncelleme aldı

Sony yeni sistem yazılımı güncellemesiyle (3.72) PS Vita açığını korsanlara kapattı. Vita Hacker'ı olarak tanınan Andy The Flow Nguyen, 6 Ağustos'ta 3.65-3.71 arasında sürümleri için PS Vita kernel yazılımını yayınlamıştı.h-encore²...

Sony yeni sistem yazılımı güncellemesiyle (3.72) PS Vita açığını korsanlara kapattı. Vita Hacker'ı olarak tanınan Andy The Flow Nguyen, 6 Ağustos'ta 3.65-3.71 arasında sürümleri için PS Vita kernel yazılımını yayınlamıştı.

h-encore² adı verilen yazılım el konsolu için 4. jailbreak yazılımı oldu. Yazılım kullanıcıların kernel modifikasyonları yapmasına, saat hızını değiştirmesine, eklentiler kurmasına, dışardan yüklenen yazılımları çalıştırmasına ve daha pek çok özelliğe izin veriyor. Nguyen yeni yazılımını Twitter'da duyurarak henüz dün yayınlamıştı.

Sony, PS Vita'nın üretimini durdurmasına rağmen sistemini güncellemeye büyük kararlılıkla devam ediyor. Korsanla savaş güncellemesi de diyebileceğimiz yeni sistem yazılımının notları klasik: "Bu sistem yazılımı güncellemesi, sistem performansının kalitesini iyileştirir." Elbette Nguyen'in yazılımından hemen sonra Sony'nin güncelleme çıkarması tesadüf olabilir.

Sonuçta Sony artık el konsolu PS Vita için oyun üretmese bile cihazlarında kırık yazılım kullanılmasını istemiyor. Jailbreak yazılımlarıyla kullanıcılar korsan Vita oyunlarına erişebiliyorlar. Şirket açıkları olabildiğince çabuk kapatmaya çalışıyor. Elbette PS Vita'nızı son sürüme güncellemeniz şart değil. Yasal olarak satın alınan oyunları oynamak için mecbur kalabilirsiniz ancak jailbreak'li cihazlara sahip olanlar güncellemelerden kaçınıyor.

Sony el konsolunu desteklemeyi büyük oranda durdursa da PS Vita Japonya'da hala popüler. Özellikle RPG ve görsel romanları sevenlerin sayısı oldukça fazla.

Haberleri