Prince of Persia: The Dagger of Time, VR Kaçış Oyunu Olarak Gelecek

Prince of Persia: The Dagger of Time, VR Kaçış Oyunu Olarak Gelecek
Prince of Persia hayranların uzun zamandır beklediği ve Ubisoft'un yıllar boyunca sessiz kaldığı bir seriydi. Yayıncı, sonunda yeni Prince of Persia içeriğiyle ilgili ayrıntıları paylaştı. Ancak proje, ne yazık ki konsollara...

Prince of Persia hayranların uzun zamandır beklediği ve Ubisoft'un yıllar boyunca sessiz kaldığı bir seriydi. Yayıncı, sonunda yeni Prince of Persia içeriğiyle ilgili ayrıntıları paylaştı. Ancak proje, ne yazık ki konsollara ve PC'ye yayınlanacak standart bir oyun olmayacak.

Prince of Persia: The Dagger of Time, "konum tabanlı VR Kaçış Oyunu" olarak tanımlanıyor. Kaçış oyunları, eğlence mekanları için geliştiriliyor ve sadece kaçış odaları ve tema parkları gibi belirli yerlerde sunuluyor. Yeni proje, Ubisoft Düsseldorf ekibi tarafından paylaşıldı. Stüdyo, Twitter hesabında oyundan ilk görüntüleri paylaştı. Serinin yıllar sonra kaçış oyunu olarak dönmesi hayal kırıklığı oldu.

Prince of Persia: The Dagger of Time, eğlence merkezleri için geliştirildi

prince of persia

Prince of Persia: The Dagger of Time; HTC Vive, HTC Vive Pro, Oculus Rift'i desteklese de hayranların bu özel deneyimi evlerine getirme şansı olmayacak. Sadece dünyanın çeşitli yerlerindeki eğlence merkezleri sunulacak olan içerik, resmi web sitesinde listelenen konum haritasına göre, Türkiye'ye de gelecek. Yeni Prince of Persia, İstanbul'daki sanal gerçeklik eğlence merkezi VR House aracılığıyla oyuncularla buluşacak.

The Dagger of Time; Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones oyunlarını içeren Prince of Persia üçlemesinde geçiyor. Oyunda oyuncular Kaileena tarafından Zaman Kalesi'ne çağrılacak. Kaileena, orada oyunculara Kum Saati Odasına ulaşmalarını ve kötü bir büyüyü durdurmalarını sağlayacak olan Zaman Hançeri'ni verecek.

Prince of Persia: The Dagger of Time'dan ekran görüntüleri:

Prince of Persia: The Dagger of Time

Prince of Persia: The Dagger of Time

Prince of Persia: The Dagger of Time

Prince of Persia: The Dagger of Time

Dört oyuncuya kadar oynanabilen kooperatif deneyimde oyuncular bulmacaları yavaşlatarak, durdurarak ve geri sararak çözebilecekler. Eğlenceli gibi görünse de, seri beklenildiği gibi geri dönmeyecek. Ubisoft, belki bir gün PC ve konsol oyuncularını gerçek aksiyonla buluşturan yeni bir oyunla karşımıza çıkabilir.

Oyuncular benzer bir hayal kırıklığını Valve'ın Half-Life: Alyx'te de yaşamıştı. Uzun yıllardır beklenen yeni Half-Life oyunu VR için gelmişti. Yine de en azından insanlar oyunu evlerinde oynayabiliyor. Prince of Persia: The Dagger of Time'da ne yazık ki öyle bir şansımız olmayacak.