PlayStation, Xbox ve Nintendo, oyun güvenliği için birlikte çalışıyor

PlayStation, Xbox ve Nintendo, oyun güvenliği için birlikte çalışıyor
PlayStation, Xbox ve Nintendo, oyunları herkes için daha kapsayıcı ve daha güvenli hale getirme ilkesiyle ortaklık yürüttüğünü duyurdu. Üç büyük konsol devi, sosyallik odaklı hale gelen dünyamızda oyuncularının güvenliğini...

PlayStation, Xbox ve Nintendo, oyunları herkes için daha kapsayıcı ve daha güvenli hale getirme ilkesiyle ortaklık yürüttüğünü duyurdu. Üç büyük konsol devi, sosyallik odaklı hale gelen dünyamızda oyuncularının güvenliğini korumak için birlikte üç ilkeye odaklanacaklarını açıkladı.

Konsol üreticilerinin amacı, oyuncuları en iyi şekilde korumak ve oyuncular arasındaki çevrimiçi sosyal etkileşimlerde karşılıklı saygı ve güvenliği sağlamak. PlayStation, Xbox ve Nintendo, oyunları hangi platformda oynarsanız oynayın, etkileşimlerde tutarlı güvenlik önlemleri almak için tüm oyuncuların aynı hizada olmasını hedefliyor. Şirketler, kullanıcı güvenliğine yönelik yaklaşımlarına yatırım yapmaya, geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Konsol devleri, kullanıcı güvenliği için üç temel alan üzerine yoğunlaşıyor

Sony PS4 oyuncuları

PlayStation, Xbox ve Nintendo'nun odaklandığı üç temel alan; Önlem, Ortaklık ve Sorumluluk başlıklarıyla tanımlanıyor:

Önlem, oyuncuları ve ebeveynleri bilgilendirme ve bilinçlendirmeye odaklanıyor. Oyuncuların kullanımı kolay güvenlik araçlarından yararlanmalarını sağlamak, çocukları korumak için ebeveynleri bilgilendirerek desteklemek ve oyuncular zarar görmeden önce uygunsuz davranış ve içerikleri engellemek için teknolojik çözümlerden yararlanmak başlıca hedefler olarak belirlendi.

Ortaklık, tüm platformlarda standart bir güvenlik deneyimi için rakipler arasındaki idealleri aynı çizgiye çekmeyi tanımlıyor. Ayrıca çevrimiçi oyun güvenliği standartlarını ve uygulamalarını geliştirmek için sektördeki ticaret kuruluşları, sektör çalışanları, ESRB ve PEGI gibi düzenleyiciler ve uzmanlar ile daha geniş ortaklıklar amaçlanıyor. Aynı zamanda, güvenli çevrimiçi oyun deneyimini tehdit edecek kötü davranışları ve kötü aktörleri ortadan kaldırmak için toplulukla ortaklık kurulmasını da kapsıyor.

Son olarak sorumluluk, oyun güvenliğini ihlal edenlere karşı yaptırım ve rapor edilenlere eğitim desteği dahil olmak üzere platformlarda meydana gelen etkileşimler için hesap verebilirlik sağlamakla ilgili. Böylece güvenliği ihlal edenler, platformlardaki güvenlik kurallarını daha iyi ve eksiksiz anlarlar. Oyun güvenliği için en önemli şeylerden biri aksiyona geçmek ve topluluğu çürük elmalardan temizlemek.

PlayStation, Xbox ve Nintendo sorunların ortak çalışmalarla aşılabileceğini vurguluyor

Sony çapraz platform sorunu

PlayStation, Xbox ve Nintendo, yayınladıkları ortak bildiride oyuncuların anında bağlantı kurabildiği bir dünyada oyun oynamayı daha güvenli hale getirmenin giderek zorlaştığını kabul ediyor. Bu nedenle ortaklık ve değerlerin tek bir hedefe yönelmesi destekleniyor. Şirketlerin bu sorunları tek başına çözemeyeceği ve birlikte çalışmak için rekabeti bir kenara bırakmanın herkes için daha iyi ve daha güvenli bir çevrimiçi oyun deneyimi sağlayacağı kabulleniliyor.

Planların çizgisi net olsa da atılacak adımlar somut adımlar şimdilik bilinmiyor. Ancak bu ortaklık, oyuncu tabanları arasında meydana gelebilecek kavgalarda bile oyuncuların güvenliğini her şeyin üzerinde tutan başlı başına sağlam bir temel. Yayınlanan bildiri, diğer şirketleri de benzer taahhütlerde bulunmaya ve paylaşmaya davet ediyor. Geçmişte, belirli geliştiriciler ve yayıncılar, Activision ve Blizzard gibi kendi bireysel oyunlarında daha olumlu ve güvenli deneyimler vadettiler. Sektörün önde gelen şirketleri, oyun alanını daha eğlenceli ve güvenli hale getirmek için topyekun çalışabilir.

Oyun dünyasının ezeli rakiplerinin oyuncular için sorumluluk alarak birlikte çalıştığını görmek güzel. PlayStation, Xbox ve Nintendo tarafndan paylaşılan ortak açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.