PlayStation Vita için yolun sonu göründü...

Üst düzey bir PlayStation yetkilisi, PlayStation Vita'nın ölüm tarihini 2019 olarak açıkladı. Sony Interactive Entertainment'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiroyuki Oda, Sony'nin el konsolu için üretim ve satışların önümüzdeki...

Üst düzey bir PlayStation yetkilisi, PlayStation Vita'nın ölüm tarihini 2019 olarak açıkladı. Sony Interactive Entertainment'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiroyuki Oda, Sony'nin el konsolu için üretim ve satışların önümüzdeki yıl sonlanacağını belirtti.

PlayStation Vita'nın ardından henüz plan yok

Oda, aynı zamanda bu yıl tartışılan ve donanım bölümünün PlayStation Vita'nın halefi olmaya aday cihazları için "plan yok" dedi. Sony'nin stüdyo başkanı Shuhei Yoshida da 2015'te Vita'nın ardından gelecek projeler için "iklimin elverişsiz olduğunu" söylemişti.

PlayStation Vita, ilk olarak 2011 yılında Japonya'da piyasaya sürüldü, ancak o yıllarda akıllı telefon ve tablet oyunlarının yükselişi ve Nintendo 3DS ile gelen rekabet sonuç olarak geliştirme desteği eksikliği oluşturdu.

Sony, 2015 yılında cihaz için oyun geliştirmeyi bıraktı ve platform, hareket günlerindeki konsol deneyimlerinin aksine, küçük ölçekli bağımsız oyunlar için bir kaynak haline geldi. Bu yılın başlarında Sony, fiziksel Vita oyunlarının üretimini sonlandırdı ve 8 Mart 2019'dan sonra PS Vita oyunlarının PlayStation Plus ile verilmeyeceğini duyurdu.

Sony Interactive Entertainment Amerika başkanı Shawn Layden geçtiğimiz sene Polygon'a verdiği röportajda: "Her ne sebeple olursa olsun, Vita sadece o kritik kitleye ulaşmadı ve böylece topluluğu arkasına alamadı. Yeni kitlelere ulaşamadı ve bu da hızlı negatif sarmal etki yarattı." diyerek PlayStation Vita için yolun sonunu işaret etmişti.

Haberleri