PlayStation Store, PS5 öncesi önemli bir değişikliğe hazırlanıyor

PlayStation Store, PS5 öncesi önemli bir değişikliğe hazırlanıyor
Sony, PlayStation 5 yaklaşırken PSN mağazasında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bir rapora göre konsol devi, 19 Ekim'de PlayStation Store web sürümünde güncelleme yapmayı planlıyor. Benzer bir güncellemenin...

Sony, PlayStation 5 yaklaşırken PSN mağazasında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bir rapora göre konsol devi, 19 Ekim'de PlayStation Store web sürümünde güncelleme yapmayı planlıyor. Benzer bir güncellemenin 28 Ekim'de mobil versiyona geleceği öne sürülüyor. Eğer değişiklikler doğruysa web mağazası üzerinden PS3, PSP, PS Vita oyunlarının yanı sıra uygulamalar, temalar ve avatarlar için satın alımlar durdurulacak.

Planete Vita, Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) güvenilir bulduğu kaynaklara gönderdiği bildirimleri yayınladı. Söz konusu mesaj, "PlayStation Store'da Yapılacak Önemli Değişiklikler" başlığıyla gönderildi. Mesaja göre yukarıda belirtilen tarihlerde artık kullanıcıların PS Store masaüstü veya mobil sürümlerinde PS3, PSP ve PS Vita için oyun ve eklenti satın almasına izin verilmeyeceği belirtiyor. Ayrıca tüm cihazlar için uygulamalar, temalar ve avatarlar da satın alınamayacak.

Kullanıcılar sahip oldukları içeriklere konsolları üzerinden erişebilecek

playstation store, ps store

PlayStation Store web ve mobil sürümleri değişiklikten etkilenecek olsa da, söz konusu içerikler PS3 ve PS Vita'da üzerinden doğrudan satın alınabilecek. PS4 uygulamaları, temaları ve avatarları da doğrudan konsolun PSN mağazasından satın alınabilir durumda olacak. Yani kullanıcılar önceden satın aldıkları içeriklere konsol üzerinden yine erişebilecek.

Rapora göre Sony, mağazanın İstek Listesi özelliğini de kaldırmayı planlıyor. Yakında kullanımdan kaldırılacağı için "İstek Listeniz" bölümünde yer alan tüm öğeler gidecek. Planete Vita tarafından paylaşılan belge gerçek gibi görünse de Sony, değişiklikleri henüz onaylamadı. Yine de ufukta değişiklik varsa sürpriz olmayacak. PlayStation 5 adım adım yaklaşıyor ve şirket mağazayı sadeleştirerek yeni nesil konsoluna yer açmak istiyor olabilir.

PlayStation Store için yapılacak duyuru ve güncellemeleri sizlere bildirmeye devam edeceğiz. Bu arada PlayStation 5 hakkında tüm haberler ve bilgileri buradan takip edebilirsiniz.