PlayStation App baştan aşağı yenilendi: İşte tüm değişiklikler

PlayStation App baştan aşağı yenilendi: İşte tüm değişiklikler
Sony, geçtiğimiz hafta PlayStation Store'un web sürümünü yenilemişti. Konsol devi, mobil uygulamanın da güncelleneceğini belirtmişti. Beklenen gün geldi ve PlayStation App güncellendi. Sony'nin PlayStation web mağazasına ve mobil...

Sony, geçtiğimiz hafta PlayStation Store'un web sürümünü yenilemişti. Konsol devi, mobil uygulamanın da güncelleneceğini belirtmişti. Beklenen gün geldi ve PlayStation App güncellendi. Sony'nin PlayStation web mağazasına ve mobil uygulamasına yaptığı güncellemelerin tümü, PS4 ve PS5 deneyiminizi PSN profiliniz için daha entegre hale getiriyor.

PlayStation App iOS ve Android sürümleri, tüm konsol deneyiminiz için yardımcı özellikleri tek çatı altında topluyor. PS5 lansmanı adım adım yaklaşıyor ve mobil uygulama, kullanıcı arayüzündeki büyük değişikliğin yanı sıra PS5 konsolunuzu ve PSN profilinizi telefonunuzdan kolaylıkla yönetmenizi sağlayacak yeni ve geliştirilmiş özelliklere sahip. PlayStation mobil uygulamasına gelen yeniliklere ve değişikliklere yakından bakalım.

PlayStation mobil uygulamasında neler değişti?

PlayStation App güncelleme

Yenilenen kullanıcı arayüzü

PlayStation App'in kullanıcı arayüzü tamamen güncellendi. Yeni arayüz daha sade ve kolay bir kullanım sağlıyor. Ayrıca göz yormayan karanlık bir temaya sahip. Uygulamanın PS5 estetiğinden esinlendiği belli oluyor. Artık PS4 ve PS5 kullanıcıları için daha kullanışlı bir deneyim sunuyor. Yeni giriş ekranı, arkadaşlarınızın ne oynadığını hızlı bir şekilde görmenize ve son oynadığınız oyunlar için Kupa Listesi dahil olmak üzere çeşitli ayrıntılara erişmenize olanak tanıyor.

PlayStation Store ve uzaktan yükleme

PS App'teki PlayStation Store sekmesi teknik olarak uygulamanın parçası değildi ve tarayıcı tabanlıydı. Yeni sürüm, PlayStation Store'u sisteme yerel olarak entegre eden PS5 işletim sistemi gibi mağazayı uygulamayla bütünleştirdi. Artık PS Store'a daha rahat göz atabilir, oyunlar satın alabilir ve uzaktan sisteminize indirebilirsiniz.

PS5 entegrasyonu

PS5 ile PlayStation App etkin bir şekilde konsolunuz için uzaktan bağlantı noktası haline gelecek. Doğrudan uygulamadan oyunları başlatabilecek, depolamayı yönetebilecek ve PS5'inizde oturum açabileceksiniz. Bu özellik, telefonunuzla konsol arasında bağlantı kuran önemli bir yenilik.

PlayStation App mesajlar

Mesajlar artık tek bir uygulamada

PlayStation Messages uygulaması, artık güncellenen PlayStation App'e entegre edildi. Böylece arkadaşlarınıza tek bir uygulama üzerinden sorunsuz bir şekilde mesaj gönderebilirsiniz. Mesaj uygulaması artık bağımsız bir uygulama olarak kullanılamayacak. Mevcut mesajlarınız PlayStation App'e taşınıyor.

Sesli sohbet ve gruplar

Artık PlayStation App üzerinden gruplar oluşturabilir ve cep telefonunuz üzerinden 15 kişiye kadar sesli sohbet edebilirsiniz. Grup sohbetine katılmak için artık konsolunuzu kullanmaya gerek yok. Sony, oyunculara PS4 sistem yazılımı güncellemesi 8.00 ile tanıtılan mesajlaşma ve grup değişiklikleri hakkında hala geri bildirimler aldığını hatırlatıyor. Gelecekte sohbet ve mesajlaşma özelliklerinde değişiklikler görebiliriz.

PlayStation haberleri

PlayStation App, PlayStation Blog ve diğer oyun geliştiricilerinden gelen haberleri derleyerek Keşfet sekmesinin altında sıralıyor. Güncelleme ve duyuruları oradaki PS Blog ve Resmi Haberler kısımlarından takip edebilirsiniz. Yine de PlayStation ve oyun haberlerini almak için PS Oyun'u tercih ederseniz minnettar oluruz :) Bizi unutmayın!

Sony, yenilenen PlayStation App'i bugün itibarıyla mobil mağazalarda yayınladı. Uygulamayı iOS veya Android mağazasından indirebilir veya cihazınızda yüklü ise güncelleyebilirsiniz. PlayStation App uygulamasını iOS için App Store'dan ve Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz. Ayrıca PlayStation 5 için gelen tüm haber ve güncellemeleri buradan takip edebilirsiniz.