PlayStation 5'in ağırlığı Amazon sayfasında ortaya çıktı

PlayStation 5'in ağırlığı Amazon sayfasında ortaya çıktı
PlayStation 5'in teknik özellikleri ve tasarımının ardından artık fiyat ve çıkış tarihi bilgileri bekleniyor. Ancak bugün PS5 hakkında ilginç bir bilgi daha geldi. Amazon Almanya sayfasında konsolun ağırlığı ortaya çıktı....

PlayStation 5'in teknik özellikleri ve tasarımının ardından artık fiyat ve çıkış tarihi bilgileri bekleniyor. Ancak bugün PS5 hakkında ilginç bir bilgi daha geldi. Amazon Almanya sayfasında konsolun ağırlığı ortaya çıktı. Yeni nesil konsol, PS3'ün ardından en ağır PlayStation konsolu olacak.

Amazon Almanya sayfasında PlayStation 5'in ağırlığı 4,78 kg olarak listeleniyor. Yani PS5, 2,8 kg olan PS4'e göre çok daha ağır olacak. Diğer yandan 5 kg'lık PS3 kadar ağır değil. Yine de tahmini 35-36 cm'lik boyuyla en büyük PlayStation konsol olacağı düşünülen PS5, en ağır konsol olmayacak. Yine de sürekli yer değiştirmesi zor bir cihaz olarak karşımıza çıkacağı söylenebilir. Aynı ağırlık değeri Amazon Fransa sayfasında da göründü.

playstation 5, ps5, tasarım

PlayStation 5'in sayfasındaki rakamların tanımlıyıcı bilgilerin girildiği bir yer tutucu olması mümkün. Yine de verilerin net bir sayıya işaret etmesi, bilginin doğru olma ihtimalini artırıyor. Bununla birlikte, PS5'in hem standart hem de Digital Edition versiyonları için aynı ağırlık bilgisi verilmiş, ancak disk sürücüsü olmayan Digital Edition'ın daha hafif olması bekleniyordu. Konsolun 4,78 kg'lık değerinin kutu içeriğinin tamamını kapsıyor olması da ihtimaller arasında.

PlayStation 5 ve diğer bazı konsolların ağırlıkları:

  • PS5: 4,78 kg
  • Orijinal PS3: 5 kg
  • Orijinal PS4: 2,8 kg
  • Orijinal Xbox One: 3,2 kg
  • Orijinal Nintendo Switch: 0,4kg (Joy-Cons takılıyken)

Dualsense kontrol cihazının boyutları da ortaya çıktı

playstation 5, ps5, dualsense kontrol cihazı

Amazon Almanya ayrıca PlayStation 5'in DualSense kontrol cihazının boyutlarını 20,1 x 7,7 x 17,7 cm (7,9 x 3 x 7 inç) olarak listeliyor. Ancak bu boyutlar oyun koluna değil, gelen kutuya ait. DualSense'in kutusunun ağırlığı da 998 g olarak listelenmiş. DualShock 4, 220 g ağırlığındaydı. DualSense her ne kadar yeni nesil teknolojiler içerse de, ağırlığını dört kat artıracağını düşünmüyoruz.

Son dönemde PlayStation 5'i tanıtan sayfalar yavaş yavaş çeşitli perakende sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bu da Sony'nin yakında fiyat bilgisi açıklayabileceği ve konsolu ön siparişle satışa sunabileceği anlamına geliyor. Ancak PS5 için listelenen bilgiler arasında, geçtiğimiz ay düzenlenen düzenlenen büyük etkinlikte ortaya çıkanların ötesinde yeni bilgiler yok.

PlayStation 5 hakkında ortaya çıkan tüm haber ve duyurulara buradan erişebilirsiniz.