PlayStation 5'in tanıtım videosu, izlenme sayısında Xbox Series X'e fark attı

PlayStation 5'in tanıtım videosu, izlenme sayısında Xbox Series X'e fark attı
Playstation 5, 11 Haziran'daki Oyunun Geleceği etkinliğinde merak edilen tasarımıyla karşımıza çıkmıştı. Microsoft'un Xbox Series X'i geçtiğimiz yılın Aralık ayında sergilemesine rağmen PS5 için heyecanlı bekleyiş aylar...

Playstation 5, 11 Haziran'daki Oyunun Geleceği etkinliğinde merak edilen tasarımıyla karşımıza çıkmıştı. Microsoft'un Xbox Series X'i geçtiğimiz yılın Aralık ayında sergilemesine rağmen PS5 için heyecanlı bekleyiş aylar sonra bile devam ediyordu. Sony, tanıtımı erteledikçe hayranların merakını daha da artırdı.

Sony, tanıtımda sanatsal bir videoyla karşımıza çıktı ve konsolun temasıyla uyumlu mavi, siyah ve beyaz topların dansıyla birlikte PlayStation 5 sergilendi. PS5'i hayranların karşısına ilk kez çıkaran o video, Youtube'da 30 milyon görüntülemeyi aştı. Üstelik sadece iki ay önce yüklenmiş olmasına rağmen geçen Aralık ayında gelen Xbox Series X tanıtım videosundan yaklaşık 15 milyon daha fazla izlendi.

PlayStation 5, tasarımıyla ilk kez böyle karşımıza çıkmıştı:

Aslına bakılırsa görüntülenme sayısındaki fark, şimdiki konsol neslindeki satış rakamlarıyla örtüşüyor. Sony'nin açıkladığı rakamlara göre PS4, dünya çapında 110 milyondan fazla sattı. Microsoft, konsol satışlarından rakamlar vermese de, Xbox One'ın yaklaşık 50 milyon adet sattığı tahmin ediliyor.

Hangi konsolun daha fazla satacağını yalnızca zaman gösterecek. Ancak analistlere göre PlayStation 5 yeni nesilde de lider olacak. DFC Intelligence analistleri, Sony'nin yeni nesil konsolunun Xbox Series X'ten iki kat daha fazla satacağını öngörüyor. Microsoft'un Xbox Game Pass'i kullanma stratejileri, Xbox Series X'in performansı için belirleyici olacak. İki konsol devi de iddialı ve rekabetin önümüzdeki yılarda nasıl şekilleneceğini merakla bekliyoruz.

PS5 vs Xbox Series X

Sony ve Microsoft, konsollarının çıkış tarihini net olarak açıklamadı. En son Microsoft, Xbox Series X'in Kasım ayında geleceğini açıklayarak tahmin aralığını daralttı. PlayStation 5 cephesi ise hala sessiz. Ancak yakın zamanda konsolun çıkış tarihi, fiyatı ve önsipariş detaylarına dair bilgiler gelebilir.

PlayStation 5'in yeni nesilde oyunların geleceğini değiştirecek teknik özelliklerinin tamamına buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca PS5'in kontrol cihazı Dualsense hakkındaki tüm detaylara da buradan ulaşabilirsiniz.