PlayStation 5'in açılışını ve oturum açma ekranını gösteren video

PlayStation 5'in açılışını ve oturum açma ekranını gösteren video
PlayStation 5 hakkında şimdiye kadar birçok şeyi öğrensek de, konsolu çalışır halde hiç göremedik. Sony, salgın sürecinde etkinliklerin iptal edilmesi veya dijital formata dönmesi nedeniyle yeni nesil konsolu oyuncularla buluşturamadığını...

PlayStation 5 hakkında şimdiye kadar birçok şeyi öğrensek de, konsolu çalışır halde hiç göremedik. Sony, salgın sürecinde etkinliklerin iptal edilmesi veya dijital formata dönmesi nedeniyle yeni nesil konsolu oyuncularla buluşturamadığını belirtmişti. Ancak sızdırılan yeni bir video PS5'in açılışından oturum açma ekranına kadar olan kısmı gösteriyor.

Reddit kullanıcısı wsb_BernieMadoff, PlayStation 5'in açılışını gösteren video için Rusya'daki birine 100 avro ödediğini öne sürüyor. Görüntülerin gerçek olup olmadığı henüz onaylanmadı. Konsolun nasıl ele geçirildiği konusundaki tartışmalar sürüyor. Şimdiye kadar kısa bir teaser dışında PS5'in arayüzüne dair somut bir şey görmedik. Paylaşılan videonun gerçek olup olmadığını tahmin etmek zor izleyip kendiniz karar verin.

PlayStation 5 açılış ekranını gösteren video:

Videonun sahte olduğuna inanan kullanıcılar, görüntülerin Sony'nin PlayStation 5 etkinliğinde sergilediği kullanıcı arayüzü teaser'ından uyarlanmış olabileceğine dikkat çekiyor. Diğer yandan Sony'nin şu ana kadar sadece standart beyaz DualSense'i göstermesi nedeniyle videodaki kontrol cihazının sahte olabileceğine inanıyor. Görüntüdeki DualSense siyah gövde üzerine beyaz düğmelere sahip. Siyah DualSense daha önce de ortaya çıkmıştı ve geliştirici kitine ait olabileceği düşünülüyor.

Videodaki kullanıcıların kendi aralarında geçen konuşma da ResetEra'da çevrildi. Görüntülerdeki 2 kişi, PS5'in açılışını gösterirken Sony'nin neden çift kamera kullandığını tartışıyor.

+ Sony neden çift kameraya ihtiyaç duyuyor? Her biri farklı Bluetooth'a bağlanan iki kullanıcı için mi?

- Hayır, cep telefonlarındaki çift kamera gibi.

+ Portre modu?

- Evet

Sızıntının neden PlayStation 5 kullanıcı arayüzünü göstermediği merak ediliyor. Ancak 25 saniyelik bir video için 100 avro ödemeye istekli insanlar varsa videonun geri kalanının neden gizlendiğini anlamak zor değil. PlayStation topluluğu bilgiye aç ve insanlar üzerinden para kazanmak isteyenler krizi fırsata çeviriyor. Eğer bu bir geliştirici kitiyse sızıntı yapan kişi ifşa olmamak amacıyla daha ileri gitmekten kaçınmış olabilir.