PlayLink oyunları, PS5'te geriye dönük uyumluluk ile oynanabilecek

Sony daha önce PlayStation 4 kütüphanesinin neredeyse tamamının PS5 ile uyumlu olacağını açıklamıştı. Bazı oyunlar yeni nesil sürümlere yükseltilebilirken, büyük çoğunluğu geriye dönük uyumluluk ile oynanabilecek. Konsol...

Sony daha önce PlayStation 4 kütüphanesinin neredeyse tamamının PS5 ile uyumlu olacağını açıklamıştı. Bazı oyunlar yeni nesil sürümlere yükseltilebilirken, büyük çoğunluğu geriye dönük uyumluluk ile oynanabilecek. Konsol devi, PS5 oyuncularının PlayLink oyunlarına geriye dönük uyumluluk ile erişebileceğini duyurdu.

Sony XDev Europe resmi Twitter hesabı, PlayLink oyunlarının geriye dönük uyumluluk aracılığıyla PlayStation 5'te oynanabileceğini doğruladı. Bu duyuru bazı kullanıcıların kafasını karıştırdı çünkü Sony'nin geriye dönük uyumluluk hakkındaki SSS (Sıkça Sorulan Sorular) sayfasında PS5 konsollarının PS4 İkinci Ekran uygulamasını veya yardımcı oyun uygulamalarını desteklemediği belirtiliyordu.

Sony, PS5 ile uyumlu PlayLink oyunları için liste açıklamadı

Geriye dönük uyumluluğun tüm PlayLink kütüphanesini mi yoksa yalnızca belirli oyunları mı kapsadığı bilinmiyor. Erica gibi oyunlar kontrol cihazı ile oynanabilirken, That's You ve Knowledge Is Power gibi mobil uygulama gerektiriyor. Diğer yandan bu oyunların hiçbiri PS5'te oynanamayan PS4 oyunları listesinde yer almadı. Belki de Sony, yeni bir uygulama veya oyunları çalıştırmak için bazı yenilikler yapabilir.

PlayLink kütüphanesinde ayrıca Chimparty, Hidden Agenda, Knowledge Is Power: Decades, SingStar Celebration, Frantics ve Battleship PlayLink gibi oyunlar bulunuyor. PlayLink'in PS5 uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi edindiğimizde sizlere bildireceğiz. Yeni nesil konsol ile uyumlu olmayan PS4 oyunlarının listesine buradan göz atabilirsiniz.

Haberleri