Ubisoft'un Yeni Splinter Cell Oyunu Üzerinde Çalıştığı Doğrulandı

Ubisoft'un Yeni Splinter Cell Oyunu Üzerinde Çalıştığı Doğrulandı
Splinter Cell hayranları, uzun yıllardır seriye yeni bir oyun bekliyor. Ubisoft'un yeni oyun üzerinde çalıştığına dair söylentiler uzun zamandır ortalıkta dolaşsa da, artık elimizde daha somut bir bilgi var. Serinin ana karakteri...

Splinter Cell hayranları, uzun yıllardır seriye yeni bir oyun bekliyor. Ubisoft'un yeni oyun üzerinde çalıştığına dair söylentiler uzun zamandır ortalıkta dolaşsa da, artık elimizde daha somut bir bilgi var. Serinin ana karakteri Sam Fischer'ı seslendiren İtalyan sanatçı Luca Ward, yeni Splinter Cell oyununu doğruladı.

Ward, haberi Multiplayer.it ile yapılan bir röportaj sırasında paylaştı. Seslendirme sanatçısı, seri için yeni bir proje üzerinde çalıştığını ve Splinter Cell'in geri döneceğini öne sürdü. Ward, kesin olmamakla birlikte yeni oyunun, seriyi sonlandıracak bir bölüm olarak gelebileceğini söyledi.

Splinter Cell, koronavirüs nedeniyle gecikti

Tom Clancy's Splinter Cell Ubisoft

Luca Ward, COVID-19 nedeniyle Splinter Cell'in gelişiminin aksadığını ve Cyberpunk 2077 gibi üzerinde çalıştığı diğer projelerin hala devam ettiğini vurguladı. Ward yaptığı açıklamada şunları aktardı:

"Henüz oyunun 2021'de gelip gelmeyeceği konusunda bir karara varmadılar. 2020'de piyasaya sürülecekti ve daha sonra COVID-19 nedeniyle birkaç büyük projeyle birlikte gecikti. Diğerleri, neredeyse çalışmayı bitirdiğim Cyberpunk 2077 gibi devam etti. Ama eminim ki Splinter Cell'in geri döneceği bir gerçek."

Ward, 2019'un başlarında Splinter Cell'e geri dönüşünün sinyallerini vermişti. Yine de serinin geleceği hakkında kesin bir doğrulama gelmedi. Son oyun Splinter Cell: Blacklist, 2013'te çıktı ve serinin kahramanı Sam Fisher, Ghost Recon Wildlands ve Breakpoint dahil olmak üzere bazı Ubisoft oyunlarında ortaya çıktı. Sam Fischer ayrıca operatör olarak Ağustos ayında piyasaya sürülecek bir mobil oyun olan Tom Clancy's Elite Squad'da karşımıza çıkacak.

Yeni Splinter Cell, VR oyunu olarak gelebilir

Splinter Cell yeni oyun sızıntısı

Daha önce ortaya çıkan raporlara göre Facebook, Ubisoft ile Assassin's Creed ve Splinter Cell serilerinin VR deneyimleri için anlaşma imzaladı. Yani hayranların uzun süredir beklediği yeni oyun VR'a özel olarak gelebilir. Bu, hayranları pek de sevindirecek bir haber olmayabilir...

Eğer Ubisoft yeni bir Splinter Cell projesi üzerinde çalışıyorsa, oyunu bir sonraki Ubisoft Forward etkinliğinde duyurabilir. Diğer yandan yayıncının Prince of Persia: The Dagger of Time adlı bir VR kaçış oyunu üzerinde çalıştığı biliniyor.