The Division 2, 2019'un şimdiye kadar en çok satan oyunu

The Division 2, 2019'un şimdiye kadar en çok satan oyunu
Ubisoft mali raporunda The Division 2'nin 2019'un en çok satan oyunu olduğunu açıkladı. Şirket tahminlerinin NPD, GSD, GFK ve Famitsu'nun yanı sıra Ubisoft'un kendi istatistiklerine dayandığını ve dünya çapındaki satışları...

Ubisoft mali raporunda The Division 2'nin 2019'un en çok satan oyunu olduğunu açıkladı. Şirket tahminlerinin NPD, GSD, GFK ve Famitsu'nun yanı sıra Ubisoft'un kendi istatistiklerine dayandığını ve dünya çapındaki satışları kapsadığını belirtiyor.

The Division 2'nin böylesi bir başarıya erişeceğini tahmin etmek zor görünüyordu. Oyunun lansmanından kısa süre sonra Ubisoft oyunun satışlarının satışlarının konsolda beklentileri karşılayamadığını ancak PC'de önceki oyunla aynı olduğunu söyledi. The Division 2 şu anda Steam yerine Epic Games mağazasından satın alınabiliyor. Ayrıca serinin yeni oyunu Uplay'de ilk oyundan 10 kat daha fazla sattı.

Ubisoft son çeyrek mali raporunda oyuncu katılımı ve sezon geçişi satışlarının "rekor kırdığını" da açıkladı. Bu artış Niko Partners analisti Daniel Ahmad tarafından Twitter'dan açıklanmıştı. İlk The Division'un satışları da aynı şekilde başarılıydı ve oyun 2016'nın yıldızlarından biriydi.

The Division 2 için yayınlanan en son güncelleme, oyunun Special Field Research aşamalarında değişiklikler yaptı ve oyundak bazı hatalara eğildi. The Division 2 ilk DLC'si D.C. Outskirts: Expeditions'u bu ayın sonlarına doğru alacak. Yeni hikaye içeriği ek iki görev, yeni silahlar, donanımlar ve daha birçok özellik sunacak.

The Division 2'nin başarısının yanı sıra, Ubisoft bu yıl bir şirket olarak oldukça başarılı oldu. Watch Dogs Legion'ın 65'ten fazla E3 ödülü ve adayı olarak gösterildiği vurgulanırken, Rainbow Six Siege, son beş yılda endüstrinin en çok satan ve en iyi oyunlarından biri olarak nitelendirildi. Rapora göre Ubisoft'un en başarılı olduğu platform PC ve konsol satışları daha geride kaldı. Ayrıca Ubisoft'un abonelik hizmeti UPlay+ önemli sayıda AAA oyunlar içerecek ve Eylül ayında PC'de başlatılacak. Hizmetin konsollardaki geleceği henüz bilinmiyor.

Ubisoft ve The Division 2 başarılı olsa da, konsollardaki satışlar PC'ye göre geride kalıyor. Bununla birlikte PS4'teki oyuncu tabanı da Ubisoft'un başarısına kesinlikle katkıda bulunduğu söylenebilir.